Armata israeliană confirmă retragerea forțelor sale din Jabalia, în nordul Gazei

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF
Forțele de apărare ale Israelului (IDF), acționând în interiorul Fâșiei Gaza pentru distrugerea completă a grupului terorist Hamas. Photo source: IDF

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Avichai Adraee a confirmat vineri, 31 mai, retragerea forțelor armatei din Jabalia, în nordul Fâșiei Gaza, după "încheierea misiunii lor".

Adraee a menționat pe platforma "X" că Divizia 98 "și-a încheiat misiunea la est de Jabalia și s-a retras în pregătirea etapelor ulterioare ale luptei din Fâșia Gaza, după ce a recuperat 7 cadavre ale persoane răpite și a eliminat sute de militanți Hamas".

Acesta a adăugat că Forțele Aeriene au lansat peste 200 de lovituri aeriene în timpul operației militare israeliene de la Jabalia.

Ziarul Times of Israel a informat că 10 militari israelieni au fost uciși în timpul operației militare de la Jabalia, menționând că ultimul dintre acești militari morți a fost ofițerul în rezervă Adar Gavriel (24 de ani), despre care armata israeliană a anunțat azi mai devreme că a fost ucis ieri (joi).

De asemenea, armata israeliană a anunțat astăzi uciderea unui alt soldat, Yohanatan Elias (20 de ani), în sudul Fâșiei Gaza, ceea ce duce la 294 numărul morților armatei israeliene în Fâșie de la începutul operațiilor terestre, precizează Times of Israel.

Mai devreme, Radio Palestina a anunțat că armata israeliană s-a retras din tabăra Jabalia după o operație de 20 de zile, menționând că echipele de apărare civilă au început să recupereze cadavre dintr-o serie de zone din care s-a retras armata israeliană în nordul Gazei.

Radioul a menționat că Spitalul Al-Awda din Jabalia a anunțat reluarea primirii pacienților și răniților după retragerea forțelor israeliene din împrejurimi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel