Armata germană, necesar suplimentar de 15 miliarde de euro

Sebastian Florea / 14 mai 2018 / 15:57

Militarii germani riscă să fie depăşiţi din cauza creşterii numărului de misiuni şi a echipamentelor inadecvate, a avertizat luni sindicatul din Bundeswehr (forţele armate germane).

Bundeswehr, "marcate de tăieri şi reforme" şi capabile să funcţioneze doar în mod limitat, trebuie să se ocupe, pentru prima dată în istoria sa, atât de apărarea statelor federale şi a ţării întregi, cât şi de crize internaţionale, a subliniat liderul sindical Andre Wuestner.

Acesta a precizat pentru dpa că armata are nevoie de 15 miliarde de euro suplimentari faţă de suma bugetată în vara anului trecut de fostul ministru de finanţe Wolfgang Schaeuble.

"În cazul în care guvernul şi parlamentul nu ne pun la dispoziţie aceste fonduri, va trebui să facem reduceri", a afirmat Wuestner, referindu-se la proiecte de cooperare bi şi multilaterală şi achiziţii. "Obiectivul aşa-zisei Uniunii europene a apărării va sfârşi ca un tigru de hârtie, în detrimentul securităţii noastre", a adăugat acesta.

Liderul sindicatelor din Bundeswehr a făcut aceste remarci înaintea conferinţei bienale consacrate forţelor armate care începe luni la Berlin, în prezenţa cancelarului Angela Merkel. Ministrul apărării Ursula von der Leyen urmează să prezinte în cadrul acestei conferinţe "Imaginea Bundeswehr pentru viitor".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy