Coronavirus | Armata germană a pierdut, pe aeroportul din Nairobi, 6 milioane de măşti de protecţie respiratorie

S.I. Catalin / 24 Martie 2020 / 17:36

Armata germană a pierdut, pe aeroportul din Nairobi, Kenya, șase milioane de măști de protecție respiratorie împotriva noului coronavirus, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului German al Apărării.

Purtătorul de cuvânt al ministerului german al Apărării a susţinut că în momentul de faţă este în curs o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat cu o comandă atât de mare de măști de protecție respiratorie care îndeplineau standardul FFP2.

Măştile de tip FFP2 - standardul recomandat de OMS pentru personalul medical - au dispărut de pe un aeroport din Kenya la sfârşitul săptămânii trecute. Ele urmau să fie livrate în Germania la 20 martie, a scris Der Spiegel.

Purtătorul de cuvânt a spus că nu este clar de ce aeronava care aducea cele șase milioane de măști a făcut escală pe aeroportul din Nairobi și, de asemenea, a precizat că nu știe de unde au fost expediate inițial acestea. Măștile nu au fost plătite, acest lucru urmând să se facă în momentul în care Ministerului Sănătății din Germania intra în posesia lor.

Procurarea de materiale medicale de urgenţă în combaterea epidemiei revine armatei germane, cu asistenţă din partea Ministerului Sănătăţii.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy