Armata filipineză, în stare de alertă după moartea liderului Statul Islamic

S.I. Catalin |
Data publicării:

Forţele de securitate filipineze erau luni în stare de alertă în legătură cu posibile atacuri drept represalii după moartea liderului grupării Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, în timpul unei operaţiuni a armatei americane în Siria, transmite dpa.

Armata filipineză a salutat moartea lui Al-Baghdadi, considerată o ''lovitură dură pentru organizaţiile teroriste din întreaga lume'' şi a promis să continue eforturile de neutralizare a teroriştilor care acţionează în Filipine, în special în regiunea sudică Mindanao.

,,Ne aşteptăm ca moartea lui (Abu Bakr al-Baghdadi, n.red.) să aibă un impact negativ asupra conducerii teroriştilor în diverse părţi ale lumii. Trupele noastre din primele linii rămân la un nivel de alertă ridicat pentru a zădărnici eventuale încercări de a acţiona pe fondul acestei evoluţii'', a declarat generalul de brigadă Edgard Arevalo.

El le-a cerut filipinezilor să dea dovadă vigilenţă şi să raporteze autorităţilor ''orice activităţi sau persoane suspecte din localităţile lor''.

În anul 2017, trupele filipineze s-au luptat timp de cinci luni în oraşul Marawi cu militanţi afiliaţi SI, bilanţul confruntărilor depăşind 1.200 de morţi, printre care mulţi civili.

Printre cei ucişi la Marawi s-a aflat liderul terorist filipinez Isnilon Hapilon, aşa-numitul emir al Statului Islamic în Asia de Sud-Est.

Evenimentele din Marawi l-au determinat pe preşedintele filipinez Rodrigo Duterte să decreteze legea marţială în Mindanao, măsură încă în vigoare până la finalul anului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel