Armata britanică a încheiat deminarea insulelor Falkland, la aproape patru decenii după războiul cu Argentina

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ultimele mine terestre rămase după războiul cu Argentina au fost îndepărtate din insulele Falkland, a anunţat marţi Foreign Office (FCDO), ministerul de externe britanic, printr-un comunicat preluat de Reuters.

Argentina a invadat arhipelagul Falkland din Atlanticul de Sud în 1982, iar Regatul Unit a trimis o forţă expediţionară pentru a elibera acest teritoriu britanic. În conflict şi-au pierdut viaţa peste 600 de militari argentinieni şi 255 de britanici.

Prin eliminarea ultimelor mine, Londra şi-a îndeplinit obligaţiile conform Convenţiei privind Interzicerea Minelor Anti-Personal - nu mai există mine de acest tip pe niciun teritoriu britanic din lume, a precizat FCDO.

Programul de deminare finanţat de britanici a început în 2009 şi s-a încheiat cu trei ani mai devreme decât era programat, transmite Agerpres.

'Este o realizare uriaşă pentru insule şi trebuie să fim recunoscători echipei strălucite de genişti care şi-au riscat viaţa zi de zi îndepărtând şi distrugând minele terestre, pentru a face (insulele) Falkland sigure', a declarat Wendy Morton, responsabilă pentru Falkland în cadrul guvernului Regatului Unit.

Citește și: Insulele Falkland, dispută între Argentina și Marea Britanie. Noi tensiuni cauzate de exerciții militare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel