Argentina va cumpăra avioane FA-50 fabricate în Coreea de Sud

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele Aeriene din Argentina (Fuerza Aérea Argentina - FAA) au selectat pentru înzestrarea militară avioanele de vânătoare FA-50 Fighting Eagle.

Un ofițer superior al FAA, cu informații directe despre achizițiile planificate, a declarat că avionul de luptă supersonic, cu două locuri, a fost selectat în urma unei evaluări.

Ofițerul care a cerut să i se păstreze anonimatul a spus că afacerea încă nu s-a finalizat dar se așteaptă ca guvernul să semneze contractul de achiziții "în viitorul apropiat", iar livrările să înceapă la scurt timp după aceea. Argentina are alegeri prezidențiale la sfârșitul lunii octombrie, iar ofițerul a menționat că acestea ar putea prelungi ușor termenul, dar că încă se așteaptă ca afacerea să fie parafată.

Mass-media națională argentiniană precizat că înțelegerea ar fi, pentru început, de 10 aeronave.

FAA are nevoie urgentă de a achiziționa un nou tip de luptător pentru a înlocui flotele Dassault Mirage III și Mirage 5 care au fost retrase la sfârșitul anului 2015, precum și îmbătrânirea flotei Douglas A-4R Fightinghawk care se dovedește a fi tot mai dificilă și mai costisitoare de întreținut.

O delegație a Argentinei a vizitat pentru prima oară Armata a 16-a a Forțelor Armate ale Republicii Coreea (RoKAF), la Yecheon, la 7 septembrie 2016, când un pilot FAA a testat o varianta TA-50 Golden Eagle de pregătire operațională pentru FA-50.

Alte tipuri de aeronave pe care FAA le-a considerat ca optime au fost cele produse de Israel Aerospace Industries (IAI) Kfir, Dassault Mirage F1, Alenia M-346FT, Aero L-159 ALCA, CAC FC-1 / PAC JF-17 Thunder Saab Gripen și Eurofighter Typhoons.

Vezi și: O escadrilă F-15E Strike Eagle a fost desfășurată în Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel