Arabia Saudită caută sprijin împotriva Iranului

Eduard Pascu / 24 oct 2019 / 08:45

Arabia Saudită a găzduit, pe 21 octombrie, o întrunire între șefii forțelor armate din cele cinci state ale Consiliului de Cooperare din Golful (CCG) și din mai multe țări prietene pentru a discuta despre cum să apere regiunea de agresiunile iraniene, a anunțat Ministerul Apărării Saudit, transmite Jane.

"Întâlnirea de astăzi este de a găsi cele mai potrivite modalități de a oferi capacități militare comune care, cu voia lui Dumnezeu, să protejeze facilitățile vitale și sensibile, întrucât regiunea continuă să sufere în continuare de la sosirea regimului revoluționar iranian", a declarat ministrul Apărării din Arabia Saudită generalul Fayyad bin Hamed al-Ruwaili.

Ministerul Apărării din Arabia Saudită a declarat că la conferință au participat: Egiptul, Franța, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Olanda, Pakistan, Coreea de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite. 

Generalul Comandamentului Central al SUA (CENTCOM), generalul Kenneth McKenzie, a fost prezent, la fel ca și general locotenent Seong-yong Lee, șeful planificării strategice pentru armata sud-coreeană și generalul locotenent Luciano Portolano, comandantul Statului Major al Forțelor Armate italiene.

Ofițerilor li s-a arătat rămășițele rachetelor și ale vehiculelor aeriene fără pilot utilizate împotriva instalațiilor petroliere din Abqaiq și Khurais din Arabia Saudită.

Vezi și: Washingtonul, apel la unitatea aliaţilor arabi în faţa Iranului

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy