Arabia Saudită, semnal: Viză unui diplomat iranian

Sebastian Florea |
Data publicării:

Arabia Saudită a acordat viză unui diplomat iranian, un semn rar de relaxare a relaţiilor cu Teheranul.

Arabia Saudită a acordat viză unui diplomat iranian, un semn rar care indică o relaxare a relaţiilor între cele două puteri rivale din Orientul Mijlociu, a anunţat agenţia de presă Irna, relatează luni AFP.

Regatul saudit a întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul la începutul anului 2016, după atacarea ambasadei sale la Teheran de către manifestanţi care protestau împotriva executării de către autorităţile de la Riad a unui demnitar religios şiit, o figură respectată a acestei comunităţi în Arabia Saudită.

Potrivit Irna, diplomatul iranian Mohammad Alibak a fost autorizat de Riad să conducă secţia de interese iraniene la consulatul Iranului la Jeddah, oraş din vestul Arabiei Saudite situat pe malul Mării Roşii. Arabia Saudită, condusă de o monarhie sunită, se opune Iranului - majoritar şiit - în numeroase dosare din Orientul Mijlociu, precum conflictele din Siria şi Yemen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel