Aproximativ 1.000 de militari străini vor participa la exercițiul strategic Caucaz-2020 din Federația Rusă

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 19.09.2020, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrahan, a avut loc o ceremonie solemnă de arborare a drapelelor de stat ale țărilor care participă la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020 și de primire a contingentelor de militari străini sosite în Federația Rusă.

La ceremonie au participat militari din Armenia, Republica Belarus, China, Myanmar și Pakistan. Din partea Forțelor Armate ale Federației Ruse, au fost prezenți militari aparținând unor mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud.

Exercițiul strategic Caucaz-2020 va reprezenta etapa finală a unui complex de activități de pregătire operativă ale Forțelor Armate ale Federației Ruse. În cadrul acestuia vor fi desfășurate activități de întrebuințare a grupărilor de trupe (forțe) ale statelor de coaliție, în interesul asigurării securității militare în sud-vestul Federației Ruse.

Pentru executarea acțiunilor comune, la exercițiu vor participa aproximativ 1.000 de militari străini din cele cinci state menționate mai sus.

Comentariul autorului:

Inițial, participarea străină anunțată era una mai largă și cuprindea în principal militari din China, India, Pakistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Uzbekistan, precum și un număr mai redus de militari din Mongolia, Siria, Iran, Egipt, Belarus, Turcia, Armenia, Turkmenistan și Myanmar. India, care avea planificat să participe cu 200 de soldați, a renunțat în cele din urmă sub pretextul că au fost invitate Pakistanul și China. Pe 5 septembrie, Azerbaidjanul s-a retras și el, fără a comunica un motiv oficial, însă a anunțat că va trimite totuși doi observatori militari. Probabil că și celelalte state care intenționau să participe și nu au fost precizate în comunicatul ministerului rus al Apărării vor participa doar la nivel de observatori militari.

Potrivit reprezentanților ruși, datele tehnice ale exercițiului strategic Caucaz-2020 arată astfel:

Perioada de desfășurare: 21-26.09.2020;

Conducere: șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gehrasimov;

Locuri de desfășurare: poligoanele terestre Kapustin Yar, Ashuluk, Prudboy, Adanak și Raevsky, poligoanele de aviație Arzgirsky și Kopansky, raioane maritime din Marea Neagră și Marea Caspică;

Participanți: organele de conducere militară, trupele și forțele Regiunii Militare Sud, parțial organe de conducere militară, trupe și forțe ale Regiunii Militare Vest, Trupelor de Desant Aerian, Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației Militare de Transport. În compunerea grupării de trupe terestre se vor afla contingente din Armenia,  Belarus, China, Myanmar și Pakistan. La episoadele maritime din acvatoriul Mării Caspice vor participa Azerbaidjanul și Iranul.

Numărul total de militari participanți la exercițiu va fi de aproximativ 80.000. Numărul maxim de militari din unitățile implicate la exercițiu sub un singur comandament operațional, care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, nu va fi mai mare de 12.900.

La exercițiu vor lua parte până la 250 de tancuri, până la 450 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate și până la 200 de sisteme de artilerie și sisteme reactive cu foc în salvă;

Scopuri principale: instruirea trupelor în ducerea acțiunilor de luptă în condiții moderne și creșterea interoperabilității dintre organele de conducere militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale statelor partenere;

Mod de desfășurare: exercițiul va fi executat în două etape. În prima dintre acestea, organele de conducere militară vor efectua planificarea acțiunilor de luptă, în situația politico-militară creată pentru exercițiu. În cea de-a doua etapă, vor fi îndeplinite misiuni de conducere directă a subunităților grupării multinaționale de forțe, în timpul ducerii acțiunilor de luptă comune.

Faza finală a exercițiului va avea loc în poligonul Kapustin Yar, în prezența atașaților militari și a miniștrilor apărării din mai multe state.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel