Apel eliberare nave ucrainene. Răspunsul Rusiei

Sebastian Florea |
Data publicării:

Rusia a răspuns apelului Washingtonului, făcut pentru eliberarea navelor ucrainene arestate.

Kremlinul a respins vineri apelul Washingtonului de a elibera navele ucrainene arestate la 25 noiembrie şi echipajele lor, susţinând că acest apel nu poate avea prioritate în faţa sistemului de justiţie al Rusiei, dar a adăugat că Moscova rămâne interesată de o întâlnire la nivel înalt cu SUA, transmite Reuters.

La 25 noiembrie, trei nave ale Forţelor navale ucrainene cu 24 de marinari la bord au fost capturate de gărzile de coastă ruse în timp ce se pregăteau să intre în Strâmtoarea Kerci pentru a ajunge în Marea Azov, pe motiv că ar fi încălcat frontiera maritimă a Rusiei. SUA au anunţat joi că o întâlnire între preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin nu va fi organizată atât timp cât Moscova nu eliberează marinarii şi navele ucrainene.

''Desigur, o astfel de poziţie nu poate fi motiv pentru încălcarea mersului procedurilor legale şi investigaţiei care este în desfăşurare împotriva celor care au violat frontiera de stat a Rusiei'', a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, într-o conferinţă de presă. Trump şi Putin urmau să aibă o întâlnire bilaterală în marja Summitului G20 desfăşurat în Argentina în urmă cu două săptămâni, dar liderul american a anulat-o în urma incidentului naval din Strâmtoarea Kerci.

Pe de altă parte, Kremlinul a calificat drept nefondate acuzaţiile americane contra Mariei Butina, o rusoaică arestată în luna iulie în SUA despre care Washingtonul susţine că este agent al guvernului rus. ''Repetăm că noi considerăm absolut neîntemeiate toate acuzaţiile împotriva ei'', a spus Dmitri Peskov. Maria Butina a pledat joi vinovată în faţa instanţei de judecată americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel