Apărarea antiaeriană siriană a doborât rachete israeliene la sud de Damasc

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Agenția siriană de știri "SANA" a relatat că Israelul a atacat ținte în apropierea capitalei Damasc și că apărarea antiaeriană siriană a lansat o serie de rachete peste cartierele sudice.

Agenția a menționat, citând o sursă militară, că: "Agresiunea s-a soldat cu rănirea a patru militari și cu unele pierderi materiale".

Locuitorii din Damasc au declarat că au auzit cel puțin o explozie, în timp ce televiziunea de stat a informat că rachetele au fost lansate din direcția Libanului și din direcția înălțimilor Golan.

Un corespondent al agenției de știri germane "DPA" a relatat și el că a auzit explozii, miercuri seara, la vest de Damasc.

În ultimele luni, Israelul și-a intensificat atacurile asupra pozițiilor militare despre care se crede că ar aparține forțelor armate iraniene și grupărilor loiale Iranului care sunt prezente în Siria. Mai multe explozii violente au avut loc la mijlocul lunii februarie, care au zguduit sudul și nord-vestul Damascului ca urmare a atacurilor aeriene israeliene, iar zonele din mediul rural din Damasc au fost supuse unor bombardamente similare în ultima decadă a aceleiași luni.

Tel Aviv-ul rareori confirmă executarea bombardamentelor în Siria, dar armata israeliană a informat în raportul său anual, emis în urmă cu câteva săptămâni, că în anul 2020 a bombardat aproximativ 50 de ținte în Siria, fără a oferi detalii despre acestea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel