Apărarea antiaeriană a Siriei ar fi doborât rachete lansate din Israel

Darius Muresan |
Data publicării:

Apărarea antiaeriană a Siriei a tras duminică seară asupra unor rachete israeliene şi a doborât unul dintre "obiective" la periferia Damascului, a informat agenţia oficială Sana.

"Apărarea antiaeriană siriană a deschis focul asupra unor rachete ostile provenind din teritoriile ocupate (Israel)", a transmis Sana, precizând că "unul dintre obiectivele ostile" a căzut "în regiunea Aqraba, la periferia Damascului".

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie şi dispunând de o vastă reţea de surse în Siria, trei explozii au fost auzite la periferia Damascului, după tiruri având ca ţintă "poziţii ale regimului sirian şi iraniene".

OSDO nu a fost în măsură să ofere mai multe detalii.

De la începutul războiului din Siria în 2011, armata israeliană a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian împotriva unor ţinte iraniene şi ale miliţiilor pro-Teheran, doi aliaţi ai regimului condus de Bashar Al-Assad.

La 20 noiembrie, armata israeliană a revendicat o serie de lovituri aeriene de "mare amploare" împotriva unor poziţii ale regimului sirian şi forţelor iraniene Al-Qods, omorând 21 de luptători, dintre care 16 străini, şi doi civili, potrivit OSDO, citat de Agerpres.

În iulie, nouă combatanţi proregim, dintre care şase iranieni, şi-au pierdut viaţa în raiduri în provinciile sudice Deraa şi Quneitra. O lună mai târziu, armata israeliană a efectuat o lovitură în satul Aqraba, la sud de Damasc, omorând doi combatanţi ai Hezbollah şi un iranian.

De partea israeliană, "nu comentăm ştirile provenind din presa străină", a răspuns o purtătoare de cuvânt a armatei la solicitarea

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel