Ucrainenii au arătat că suntem în anul dronelor terestre: Un nou robot kamikaze, capabil de lovituri precise, a aruncat în aer un pod

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ / Echipamentul rusesc pierdut, probabil, după ofensiva mecanizată a Rusiei la nord-vest de satul Tonenke din 30 martie (Foto: Brigada 25 Aeropurtată ”Sicheslav” / Telegram)
Foto ilustrativ / Echipamentul rusesc pierdut, probabil, după ofensiva mecanizată a Rusiei la nord-vest de satul Tonenke din 30 martie (Foto: Brigada 25 Aeropurtată ”Sicheslav” / Telegram)

Dezvoltatorii ucraineni au construit un nou tip de robot kamikaze la sol Ratel S.

Ucrainenii se țin de cuvânt. După ce săptămâniel trecute, ministrul ucrainean al industriilor strategice, Oleksandr Kamișin, a anunțat că 2024 va fi anul dronelor terestre, iată că apar pși exemplele.

Distrugerea podului în direcția lui Bahmut este un exemplu de utilizare exemplară a dronei terestre Ratel S. Ucrainenii au început deja producția în serie a acestui robot kamikaze.

Ratel S este capabil de lovituri precise și devastatoare asupra țintelor inamice și a aruncat deja în aer un pod în satul Ivanivske din regiunea Donețk, făcând dificil pentru rușii care operează în direcția Bakhmut furnizarea de arme și muniție.

Potrivit ziarului Ukrainska Pravda, Ratel S funcționează ca un transportator de încărcături, cum ar fi mine antitanc sau bombe aeriene, care sunt detonate de la distanță de un operator uman. Poate înlocui astfel aviația tactică și alte sisteme de luptă costisitoare. De asemenea, este potrivit pentru spargerea fortificațiilor și a șanțurilor.

Citește și: Ucraina a anunțat un nou tip de drone care vor face furori pe front: Dronele terestre. România lucrează încă la dezvoltarea unui UAV

 

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mîkhailo Fedorov, a prezentat marți robotul pe contul său Telegram

Foto: Ministerul Apărării al Ucrainei - Robotul kamikaze ucrainean Ratel-S înarmat cu două obuze de mortar

Cum au ajuns ucrainenii să producă rapid? Colaborare reală interinstituțională.

Potrivit ministrului transformării digitale, drona terestră Ratel S a fost dezvoltată de biroul de proiectare ucrainean Brave1, care se concentrează pe inovație și dezvoltarea rapidă a noilor arme, și a fost înființat de mai multe ministere ucrainene împreună cu Statul Major al Armatei.

Brave 1 a creat și o mantie de „invizibilitate” în urmă cu ceva timp, care blochează radiația termică și îi face pe apărători invizibili pentru camerele termice rusești. Trebuie spus că și rușii susțin că au un proiect similar, care 

Ratel S cu patru roți se poate deplasa cu o viteză de până la 24 de kilometri pe oră și are o autonomie de 6 kilometri. Bateria ține până la 2 ore de acțiune. Este potrivit pentru operațiunile din prima linie, dar și pentru misiunile forțelor speciale pe teritoriul inamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel