Antrenament sau show mediatic? Un elicopter de atac ”Alligator” aterizează pe un avion militar de transport Il-76 (Video)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce, timp de aproape 12 luni, încă de la începutul invaziei în Ucraina, o lume întreagă a putut vedea că ”împăratul e gol”, Armata Rusă încearcă să-și mai spele din imaginea făcută zob și vrea să ne convingă de măiestria piloților săi, prezentând un video în care un elicopter de atac de tip Ka-52 aterizează și decolează de pe un avion militar de transport Il-76. 

Pe rețelele de socializare a fost postat un videoclip care arată cum un elicopter rus de cercetare și atac de tip Ka-52 Alligator stă pe acoperișul fuzelajului unei aeronave de transport Il-76 aflate la sol, după care decolează.

O parte dintre utilizatorii rețelelor de socializare a numit ceea ce se întâmplă în filmare drept “teribilism aerian periculos”, în timp ce altă parte a descris în glumă situația afirmând că elicopterul “a obosit și a decis să ia o pauză”.

Comentând materialul, alți utilizatori au considerat că pilotul “exersează aterizarea și decolarea în condiţii non-standard”.

Evident că, cea de-a treia categorie de utilizatori se află cel mai aproape de realitate.

Trebuie menționat faptul că videoclipul a fost postat pe canalul de Telegram “Fighterbomber”, care este deținut de un pilot militar pensionar. Autorul nu a precizat când s-a produs exact acest eveniment și unde. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că scena acțiunii este unul dintre aerodromurile militare ale Rusiei.

După cum rezultă din materialul video, cel mai probabil, avionul militar de transport pe care a aterizat elicopterul nu este funcțional.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel