Antony Blinken: Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat, ieri, pentru BBC că este convins că Ucraina poate câștiga războiul cu Rusia.

Evaluarea inițială, potrivit căreia Ucraina va pierde confruntarea militară cu Rusia, nu mai este valabilă. Oficialul american nu a estimat cât va dura conflictul, dar a insistat asupra faptului că înfrângerea Ucrainei nu este inevitabilă.

 

Între timp, războiul pare să fi trecut într-o nouă fază

 

Statul Major General (SMG) al Forțelor Armate ucrainene, începând cu dimineața de 5 martie, a schimbat modelul de comunicare, în sensul că nu mai face referiri precise la zonele de operații.

"Din păcate, încă nu putem spune despre toate succesele noastre, pentru a nu ne perturba planurile. Dar credeți-ne, totul va deveni cunoscut la un moment dat", a precizat SMG ucrainean, într-un comunicat de presă.

 

Secretarul Blinken a lăudat „rezistența extraordinară” a poporului ucrainean

 

„Dacă intenția Moscovei este să încerce cumva să răstoarne guvernul și să-și instaleze propriul regim marionetă, 45 de milioane de ucraineni vor respinge acest lucru într-un fel sau altul”, a declarat Blinken.

Războiul nu a decurs deja așa cum ar fi planificat președintele rus Vladimir Putin, a adăugat el.

Antony Blinken a vorbit cu corespondentul diplomatic al BBC, James Landale, după ce s-a întâlnit cu omologii săi din Uniunea Europeană la Bruxelles, la începutul unei călătorii de șase zile în Europa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel