Antony Blinken: Turcia este un aliat puternic și valoros. Rămânerea în NATO este și în interesul ei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia este un "aliat puternic și valoros", a declarat marți secretarul de stat american Antony Blinken, afirmând că este în interesul NATO ca Turcia să fie în Alianță.

”Nu este un secret faptul că avem diferende cu Turcia, inclusiv în ceea ce privește achiziția sistemului S-400 și anumite acțiuni pe care le-a întreprins, inclusiv în estul Mediteranei.

De asemenea, nu este un secret faptul că Turcia este un aliat de vechi și apreciat și cred că avem un interes puternic în a rămâne ancorat la NATO. Cred că acest lucru este și în interesul Turciei”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken la Bruxelles, transmite Anadolu.

Comentariile sale au venit într-un discurs adresat secretarului general NATO Jens Stoltenberg înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai NATO.

Blinken a mai spus că NATO și-a arătat eficacitatea în tratarea anumitor dezacorduri, în special în estul Mediteranei, ”servind drept vehicul pentru deconflicție, pentru desecalare, pentru găsirea unei căi de urmat”.

Calificându-l drept un ”pas pozitiv”, oficialul SUA a spus că lucrările la acesta trebuie să continue.

Stoltenberg a spus că există dezacorduri și îngrijorări cu privire la decizia Turciei de a cumpăra sistemul rus de apărare antiaeriană S-400 cât și situația din estul Mediteranei, pe care am transmis-o Ankarei.

”În același timp, cred cu tărie că NATO trebuie să fie o platformă în care aliații se așează împreună în jurul aceleiași mese atunci când există diferende. Apoi le discutăm și exact asta încercăm să facem”, a mai spus Stoltenberg.

NATO ar putea stabili un mecanism de de-conflict între Turcia și Grecia pentru a reduce riscul de incidente în estul Mediteranei, iar prezența navală a Alianței în Marea Egee a reunit Turcia, Grecia și UE, a mai precizat Jens Stoltenberg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel