Antony Blinken şi Înaltul reprezentant UE, Josep Borrell au discutat despre revitalizarea relaţiei SUA - UE

Ciprian Dumitrache |
Data publicării:

Secretarul de stat american Antony Blinken şi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell au discutat joi despre cum să 'repare' relaţiile dintre Washington şi Bruxelles după venirea la Casa Albă a preşedintelui Joe Biden.

În cadrul convorbirii au fost discutate 'modalităţile de a repara şi a revitaliza relaţiile SUA-UE, precum şi de a creşte nivelul de ambiţie al acestora', relatează Agerpres, care citează AFP.

Secretarul de stat american Antony Blinken a mulţumit omologului său european pentru 'poziţia de lider a Uniunii Europene în ultimii ani', potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat.



'Reînnoirea parteneriatului strategic UE-SUA' a fost principalul mesaj transmis părţii americane, a informat, la rândul său, un comunicat emis de Comisia Europeană.

Potrivit acestei surse, Josep Borrell l-a invitat pe Antony Blinken să participe 'cu prima ocazie' la o reuniune a miniştrilor de de externe din statele membre UE.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel