Antony Blinken: Africanii ''nu trebuie să aleagă'' între China şi SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Africanii ''nu trebuie să aleagă'' pe fondul rivalităţilor tot mai mari dintre China şi Statele Unite, a declarat vineri secretarul de stat american Antony Blinken, dând asigurări că ţara sa le poate oferi mai mult în materie de drepturi democratice, relatează AFP.

Cu câteva zile înainte ca China să organizeze un summit cu Africa, în Senegal, şeful diplomaţiei americane a declarat că preşedintele Joe Biden intenţionează să găzduiască un summit cu liderii continentului.

Într-un discurs susţinut la sediul Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) din Abuja, Nigeria, Blinken nu a făcut nicio menţiune explicită despre China.

''Vreau să fiu clar: Statele Unite nu vor să vă limiteze parteneriatele cu alte ţări'', a subliniat el, potrivit Agerpres.

''Dorim să ne consolidăm în continuare parteneriatele. Nu vrem să faceţi o alegere. Vrem să vă oferim alegeri'', a precizat responsabilul american.

''Abordarea noastră va fi durabilă, transparentă şi condusă de valori'', a adăugat el.

Diplomatul american, a cărui vizită oficială în Africa a început în Kenya şi urmează să se încheie în Senegal, a promis o cooperare în lupta împotriva schimbărilor climatice şi a COVID-19.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel