Anthony Blinken a sosit în Ucraina pentru a treia oară de la începutul invaziei ruse. Urmează să anunțe un ajutor de un miliard de dolari

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativă / Twitter, Anthony Blinken
Foto ilustrativă / Twitter, Anthony Blinken

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a sosit, miercuri, într-o vizită oficială în Ucraina - transmite RBC, citând surse de la Kiev.

Vizita lui Blinken nu a fost anunţată în prealabil, din motive de securitate, dar media ucraineană relata încă de ieri despre eveniment.

Vizita este una oficială, iar programul șefului diplomației americane va cuprinde o întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și șeful Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei  și este de așteptat să anunțe alocarea a mai mult de un miliard de dolari pentru Ucraina.

Blinken va discuta cu reprezentanții autorităților ucrainene despre nevoile energetice, de securitate și umanitare ale Ucrainei, precum și despre modul în care Statele Unite pot continua să sprijine Ucraina în aceste domenii, se precizează în declarația purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Perry.

RBC notează că vizita secretarului de stat al SUA are loc pe fondul remanierilor de la Kiev, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, fiind demis recent. Reznikov urmează să fie înlocuit, miercuri, cu Rustem Umerov.

Aceasta este a treia vizită a lui Blinken în Ucraina în timpul războiului. Prima dată, a venit împreună cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, în aprilie 2022. Aceștia au discutat cu autoritățile ucrainene problema aprovizionării Ucrainei cu arme moderne și ajutor militar nou din partea SUA.

Pe 8 septembrie 2022, secretarul de stat american a vizitat din nou Ucraina, ocazie cu care a vizitat localitatea Irpin în regiunea Kiev, unde a văzut personal consecințele agresiunii militare a Federației Ruse, notează Unian.

Este așteptat un anunț al șefului Departamentului de Stat privind o nouă tranșo de asistență de securitate pentru Ucraina. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel