Antonio Missiroli: Ţările NATO pot învăța multe din experiența ,,hibridă" a Ucrainei

S.I. Catalin / 08 noi 2018 / 19:12

Relațiile dintre Ucraina și NATO se axează pe tratarea amenințărilor hibride, declaraţia aparţine secretarul general adjunct al NATO, Antonio Missiroli. Declaraţia a fost facută în cadrul conferinţei internaţionale la nivel înalt 'The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully, ţinută în Ucraina.

,, Din 2014, am realizat că amenințările hibride reprezintă centrul relațiilor dintre NATO și Ucraina. Ne confruntăm în mod constant cu această problemă. Acum trebuie să înțelegem în mod clar că toate țările noastre se confruntă cu amenințări hibride și că geografia se extinde. Ucraina a primit cea mai gravă lovitură din partea războiul hibrid, dar membrii Alianței noastre au fost, de asemenea, victimele atacurilor hibride și pot învăța mult din experiența hibridă a Ucrainei. Trebuie să înțelegem că acum trebuie să tragem concluziile corecte din războiul hibrid care are loc în Ucraina, trebuie să analizăm și să răspundem corect acestor amenințări. E mult mai eficient atunci când lucrăm împreună și gândim împreună", a declarat Antonio Missiroli, secretarul general adjunct al NATO în cadrul conferinţei internaţionale la nivel înalt 'The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully , potrivit ukrinform.

Missiroli a menționat că Alianța Nord Atlantică, în ceea ce o privește, a depus toate eforturile pentru a respinge atacurile hibride întreprinse pe teritoriul Ucrainei.

,,Dacă Ucraina arată reziliență în această chestiune, toți vom beneficia de aceasta. Toți beneficiem de relațiile dintre Ucraina și NATO", a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Tot în cadrul conferinţei la care a participat şi secretarul general adjunct al NATO, preşedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a declarat că  Ucraina se transformă de facto în flancul estic al NATO.

Lumea nu neagă faptul că politica revanșard a Federației Ruse împotriva Ucrainei a devenit o provocare pentru securitatea euro-atlantică, iar un spațiu euro-atlantic stabil este imposibil fără o Ucraină puternică, a spus Petro Poroshenko.

,,Nimeni nu va nega acum că politica revanșard a Kremlinului împotriva Ucrainei a devenit o provocare comună pentru securitatea euroatlantică și că un spațiu euro-atlantic stabil este imposibil fără o Ucraină puternică, care s-a transformat deja de facto în flancul estic al NATO", a afirmat Poroşenko în cadrul conferinţei internaţionale la nivel înalt 'The Hybrid War Decade: Lessons Learned to Move Forward Successfully.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy