Angela Merkel: China trebuie inclusă în eforturile de dezarmare nucleară

S.I. Catalin |
Data publicării:

China trebuie să se implice în eforturile internaționale de dezarmare nucleară, a declarat sâmbătă, în cadrul  conferinţei de securitate de la Munchen, cancelarul german Angela Merkel, pe fondul creșterii preocupării cu privire la arsenalul de rachete al Beijing și suspendarea Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF) dintre SUA și Rusia.

Cancelarul german Angela Merkel a apărat ferm decizia puterilor europene de a se supune acordului nuclear iranian în fața criticilor americane, în timp ce ea a oferit sâmbătă o susținere puternică a abordării sale multilaterale în problemele globale și a îndemnat China să se alăture viitoarelor eforturi de dezarmare nucleară.

Potrivit unui nou raport al Institute for Strategic Studies, până la 95% din arsenalul chinez de rachete balistice și de croazieră ar încălca INF dacă Beijingul ar fi fost parte semnatara a acestui acord.

,,Dezarmarea este un lucru care ne privește pe toți și, desigur, ne vom bucura dacă astfel de discuții nu s-ar desfășura doar între Statele Unite, Europa și Rusia, ci și cu China", a declarat Merkel pentru Conferința de Securitate de la München.

Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi China trebuie să depună eforturi comune pentru dezarmare.

Declaraţia a fost făcută de cancelarul german, Angela Merkel, în cadrul conferinţei de securitate din Munchen, drept reacţie la anunţul Federaţiei Ruse şi a SUA de a se retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare semnat încă în 1987.

În timpul discursului său, Merkel s-a arătat deranjată şi de decizia luată luată de preşedintele american, Donald Trump, de a ieşi din Acordului nuclear negociat cu Iranul. 

,,Mă întreb dacă o eventuală ieşire din acord ar ajuta de a mai ţine sub control acţiunile Iranului. Cred că cel mai bine este să păstrăm acordul pentru a exercita presiuni asupra acestei ţări atunci când este necesar", a spus cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Merkel a mai menţionat că Germania, la fel ca şi celelalte ţări din Uniunea Europeană, vor respecta în continuare prevederile Acordului nuclear negociat în 2015 şi nu vor renunţa la investiţiile făcute în Iran.

Prezent, la conferinţa de la Munchen, vicepreşedintele american, Mike Pence, a spus că SUA au ieşit din acord deoarece conducerea de la Teheran sprijină teroriştii şi că este una dintre cele mai periculoase din lume. 

,,A venit timpul ca partenerii europeni să nu mai submineze sancţiunile americane impuse Iranului, care este condus de un regim ucigaş şi revoluţionar. Este timpul ca partenerii europeni să fie alături de noi şi cetăţenii iranieni", a spus Mike Pence, vicepreşedinte al SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel