Angela Merkel, pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că este pregătită să comande vaccinul rusesc anti-Covid Sputnik V pentru ţara sa dacă acesta este autorizat în UE, anunţ ce survine în timp ce Angela Merkel este criticată aspru pentru încetinirea campaniei de vaccinare în Germania, relatează AFP.

''În ceea ce priveşte vaccinul rusesc, consider că orice vaccin autorizat de Agenţia Europeană pentru Medicamente ar trebui utilizat în UE'', a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin. În acest caz, ''aş prefera o comandă din partea UE'', dar ''dacă acest lucru nu intervine (...) atunci Germania ar trebui să acţioneze pentru ea însăşi şi asta vom face'', a adăugat ea, transmite Agerpres.

Totodată, cancelarul german a declarat că este gata să fie vaccinată cu AstraZeneca, în pofida faptului că vaccinarea a fost suspendată pentru câteva zile din cauza tulburărilor rare şi grave de coagulare la unele persoane vaccinate, fără o legătură dovedită cu serul administrat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel