Angela Merkel i-a cerut Rusiei să-şi reducă prezenţa militară în regiunea de frontieră cu Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Preşedintele rus şi cancelarul federal german şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor în conflictul din estul Ucrainei, a anunţat Kremlinul joi într-un comunicat, la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, în timp ce guvernul german a anunţat că Angela Merkel i-a cerut Rusiei să-şi reducă prezenţa militară în regiunea de frontieră cu Ucraina, informează AFP şi Reuters.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a insistat în discuţia cu Angela Merkel asupra responsabilităţii Kievului, "ale cărui provocări vizează în ultimul timp să agraveze voit situaţia de pe linia de contact".

Dimpotrivă, ucrainenii şi Occidentul îi acuză pe separatiştii proruşi şi Moscova că provoacă confruntări şi tensiuni.

Potrivit Preşedinţiei ruse, cei doi lideri au îndemnat la "reţinere şi la activarea procesului de negocieri", în condiţiile în care negocierile de pace care reunesc Ucraina şi Rusia, cu o mediere franco-germană, se află în impas.

Cel mai recent summit a avut loc în decembrie 2019 şi de atunci nu a fost înregistrat niciun progres pe plan politic şi nicio reuniune nu este prevăzută.

Potrivit unui comunicat al guvernului german, citat de Agerpres, cei doi lideri au evocat "întărirea prezenţei militare ruse în estul Ucrainei, iar cancelarul federal a cerut ca aceste întăriri de trupe să fie reduse pentru a permite dezescaladarea situaţiei".

Merkel a abordat şi problema opozantului rus Aleksei Navalnîi, cel mai vocal critic al Kremlinului, aflat în prezent într-o colonie penitenciară la circa 100 km de Moscova şi care cere asistenţă medicală independentă.

Convorbirea între Vladimir Putin şi Angela Merkel a intervenit în condiţiile în care Kievul şi aliaţii săi occidentali acuză Moscova că masează trupe la frontiere şi pe separatişti că provoacă incidente armate sângeroase aproape zilnic.

Cei doi lideri au abordat şi alte subiecte, precum conflictul din Siria şi situaţia din Libia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel