Anexare Crimeea. Poroşenko nu se teme de întrevederea Putin-Trump

Sebastian Florea |
Data publicării:

Petro Poroşenko nu crede că Donald Trump va recunoaște anexarea Crimeei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că nu se teme de faptul că preşedintele american Donald Trump ar putea recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia în cadrul întrevederii pe care o va avea luni la Helsinki cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează dpa.

Poroşenko s-a întâlnit cu liderii NATO la Bruxelles la un summit în cadrul căruia aliaţii şi-au reafirmat deja angajamentul faţă de integritatea teritorială a Ucrainei şi au menţionat că nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală a teritoriului ucrainean Crimeea. Cu toate acestea, unii se tem că Trump s-ar putea să se răzgândească în această privinţă în cursul unei întâlniri foarte aşteptate cu Putin, programată luni, după ce Trump a refuzat anterior să excludă recunoaşterea de către SUA a anexării Crimeii de către Rusia.

Mesaj absolut puternic

'Nu mă tem de nimic', a spus Poroşenko. ''Avem un mesaj absolut puternic atât din partea Casei Albe, cât şi din partea Departamentului de Stat de a nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeii'' de către Rusia.

Preşedintele american Donald Trump a calificat miercuri Germania drept 'prizonieră' a Rusiei, la începutul summitului NATO de la Bruxelles. Potrivit lui Trump, Germania este 'total controlată de Rusia' din cauza acordului său 'nepotrivit' cu Moscova privind gazoductul Nord Stream 2.

Joi, Trump a menţinut critica, spunând că aliaţii nu şi-au respectat contribuţia la cheltuielile pentru apărare şi plătesc doar 'o parte din costul lor', potrivit unui mesaj difuzat pe Twitter. 'În plus, Germania a început să plătească Rusia, ţara de care vor să fie protejaţi, miliarde de dolari pentru nevoile lor de energie venind dintr-o nouă conductă din Rusia. Inacceptabil! Toate statele membre NATO trebuie să-şi îndeplinească angajamentul de 2% şi acesta trebuie să ajungă în cele din urmă la 4%!'', a scris Trump în mesaj.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel