Anexare Crimeea. Poroşenko nu se teme de întrevederea Putin-Trump

Sebastian Florea / 12 iul 2018 / 13:18

Petro Poroşenko nu crede că Donald Trump va recunoaște anexarea Crimeei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că nu se teme de faptul că preşedintele american Donald Trump ar putea recunoaşte anexarea Crimeii de către Rusia în cadrul întrevederii pe care o va avea luni la Helsinki cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează dpa.

Poroşenko s-a întâlnit cu liderii NATO la Bruxelles la un summit în cadrul căruia aliaţii şi-au reafirmat deja angajamentul faţă de integritatea teritorială a Ucrainei şi au menţionat că nu vor recunoaşte niciodată anexarea ilegală a teritoriului ucrainean Crimeea. Cu toate acestea, unii se tem că Trump s-ar putea să se răzgândească în această privinţă în cursul unei întâlniri foarte aşteptate cu Putin, programată luni, după ce Trump a refuzat anterior să excludă recunoaşterea de către SUA a anexării Crimeii de către Rusia.

Mesaj absolut puternic

'Nu mă tem de nimic', a spus Poroşenko. ''Avem un mesaj absolut puternic atât din partea Casei Albe, cât şi din partea Departamentului de Stat de a nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeii'' de către Rusia.

Preşedintele american Donald Trump a calificat miercuri Germania drept 'prizonieră' a Rusiei, la începutul summitului NATO de la Bruxelles. Potrivit lui Trump, Germania este 'total controlată de Rusia' din cauza acordului său 'nepotrivit' cu Moscova privind gazoductul Nord Stream 2.

Joi, Trump a menţinut critica, spunând că aliaţii nu şi-au respectat contribuţia la cheltuielile pentru apărare şi plătesc doar 'o parte din costul lor', potrivit unui mesaj difuzat pe Twitter. 'În plus, Germania a început să plătească Rusia, ţara de care vor să fie protejaţi, miliarde de dolari pentru nevoile lor de energie venind dintr-o nouă conductă din Rusia. Inacceptabil! Toate statele membre NATO trebuie să-şi îndeplinească angajamentul de 2% şi acesta trebuie să ajungă în cele din urmă la 4%!'', a scris Trump în mesaj.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy