Andrian Candu: Este tot mai evident că Rusia se implică în treburile interne ale Moldovei şi ale Ucrainei (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Implicarea Rusiei în treburile interne ale Moldovei şi ale Ucrainei este tot mai evidentă odată cu apropierea alegerilor, care vor avea loc la începutul anului viitor în cele două ţări. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune din Statele Unite ale Americii.

Şeful legislativului de la Chişinău a enumerat cinci metode pe care le foloseşte Moscova ca să destabilizeze situaţia din ţara noastră. Printre acestea sunt atacurile cibernetice şi suportul financiar oferit partidelor proruse din Moldova, potrivit publika.md.

,,Una dintre armele Rusiei este mass-media. Prin intermediul acesteia, Moscova face propagandă. O altă metodă folosită este sectorul energetic. Asta deoarece Moldova este o ţară care depinde de gazul rusesc în proporţie de 100%. Moscova se implică şi în regiunea care nu este controlată de Chişinău. Mă refer la regiunea transnistreană, un teritoriu ocupat, unde staţionează trupe ruseşti"a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În cadrul emisiunii "ClearCut" de la postul de televiziune "i24 News", preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a mai menţionat că pentru a face faţă acestor provocări, Moldova, Ucraina şi Georgia trebuie să-şi unească forţele şi să colaboreze intensiv. La fel de important este şi sprijinul pe care aceste trei ţări îl au din partea Statelor Unite şi a Alianţei Nord-Atlantice.

,,Este evident că Statele Unite ale Americii trebuie să rămână implicate în regiune. Dacă este să vorbim despre sprijinul pe care îl aşteptăm din partea SUA, vrem să fie creată o nouă infrastructură energetică şi să găsim soluţii pentru a face faţă ameninţărilor hibride", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Despre ameninţările venite din partea Rusiei, Andrian Candu a vorbit şi cu senatorii şi congresmanii americani. Membrii Congresului s-au arătat îngrijoraţi de implicarea Moscovei în treburile interne ale Moldovei.

În context, senatorul John Barrasso, membru al Comisiei pentru relații externe și al Comisiei pentru energie și resurse naturale, s-a angajat să promoveze rezoluția în susținerea Moldovei înregistrată în Senatul SUA.

Totodată, congresmanul Adam Kinzinger, membru al Comisiei politică externă și al Comitetului energie și comerț al Camerei Reprezentaților, a apreciat aprofundarea relaţiilor moldo-americane şi a dat asigurări că susţine intensificarea colaborării pe domeniile strategice. În timpul discuţiilor, președintele Parlamentului a invitat membrii Congresului SUA să monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru a se convinge de corectitudinea procesului electoral. Vizita lui Andrian Candu la Washington se va încheia în data de 8 decembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel