Amplu exercițiu aerian americano-britanic-israelian în estul Mării Mediterane și sudul Israelului

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Avioane de luptă multirol, de generația a cincea, F-35, aparținând Israelului, Marii Britanii și SUA au desfășurat, în sudul Israelului, exercițiul aerian comun ”Tri-Lightning 2”, care s-a încheiat pe 29 iunie, se precizează într-un comunicat al Forțelor Aeriene israeliene (IAF).

În exercițiu, au fost implicate, inclusiv aeronave americane și britanice aparținând Corpului de Infanterie Marină, respectiv Royal Air Force (RAF), care au decolat de pe portavionul ”Queen Elizabeth”, aflat în prezent în estul Mării Mediterane. Cu această ocazie, piloții israelieni au vizitat portavionul britanic, unde au aflat mai multe detalii despre capabilitățile aeronavei F-35B.

Potrivit IAF, au fost exersate diverse scenarii, inclusiv lupte aeriene (angajarea avioanelor inamice), lovituri aeriene (atacarea unor ținte de la sol), respingerea amenințărilor avansate sol-aer, precum și scenarii de infiltrare în adâncimea teritoriului adversarului.

În context, comandantul Forțelor Aeriene israeliene, general-maior Amikam Norkin a declarat: "Cooperarea cu Statele Unite și Marea Britanie permite IAF să își consolideze capabilitățile și să își perfecționeze pregătirea operațională, pentru a face față unei palete largi de amenințări. Regiunea Orientului Mijlociu este extrem de dinamică, fapt care ne cere să luăm în calcul o multitudine de scenarii, pentru a continua să asigurăm în mod eficient securitatea statului Israel."

Potrivit Forțelor Aeriene americane (US AF), prima etapă a exercițiului s-a desfășurat în estul Mării Mediterane și a avut loc, pe 25 iunie. Forțele participante au exersat un contraatac aerian, aeronavele americane decolând de pe aerodromul Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite, cele britanice de pe Akrotiri din Cipru și cele ale IAF de la baza Nevatim din Israel. În activitatea din 25 iunie, US AF au întrebuințat avioane F-35A, RAF a folosit F-35B, iar Israelul F-35I.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel