Amplu exercițiu al US Navy și US Air Force în Marea Neagră. A participat și o dronă MQ-9 Reaper

Eduard Pascu |
Data publicării:

În Marea Neagră, US Navy și US Air Force au efectuat un amplu exercițiu de formare comună, se arată într-un comunicat al US Navy.

La exercițiu au participat distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Porter (DDG 78), o aeronavă P-8A Poseidon de patrulare maritimă și patru aeronave F-16 Fighting Falcon de la Baza Aeriană Aviano din Italia, o cisternă aeriană KC-135 Stratotankers de la Baza Aeriană Mildenhall din Anglia și o dronă MQ-9 de la Baza Aeriană Miroslawiec din Polonia.

Misiunea a avut loc în apele internaționale și spațiul aerian din Marea Neagră și a fost concepută pentru a antrena forțele americane să se integreze, să opereze și să comunice în timp ce execută operațiuni de suprafață și aeriene, se arată în comunicatul US Navy.

„Peste 90 la sută din economia globală și comunicarea digitală se face prin oceanele lumii, iar protejarea domeniului maritim nu a fost niciodată mai importantă”, a declarat vice-amiralul Gene Black, comandantul Flotei a 6-a a SUA. „Integrarea cu US Air Force din timpul acestei misiuni de formare ne-a permis să realizăm o pregătire realistă și relevantă pentru a consolida prezența americană în regiunea Mării Negre”, a mai spus Gene Black.

Unitățile participante au realizat scenarii de instruire care au inclus mai multe manevre tactice și comunicații.

„Scopul acestui antrenament a fost să exercităm comanda și controlul într-un mediu de formare comun pentru a crește competența noastră tactică, iar echipajul lui USS Porter a făcut exact asta”, a declarat comandorul Craig Trent, comandantul distrugătorului USS Porter. „Această formare ne-a permis să continuăm să ne bazăm pe capacitatea noastră combinată de a răspunde rapid și eficient la orice amenințăre din mediul maritim complex”, a mai spus el.

Citește și: Ministerul rus al Apărării susţine că un avion Su-27 a interceptat două avioane de recunoaştere americane deasupra Mării Negre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel