Ameninţare teroristă. Lituania, cerere Israel

Lituania doreşte să iniţieze discuţii între miniştrii de interne ai UE şi Israel referitoare la ameninţarea teroristă, în contextul tensiunilor privind Iranul şi conflictul palestinian.

"În cadrul Consiliului afaceri interne al UE, Lituania va iniţia o discuţie cu ministrul israelian al securităţii publice despre ameninţarea teroristă şi alte probleme de securitate", a declarat premierul lituanian.

Skvernelis a precizat că a discutat despre această iniţiativă cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu, care a început joi o vizită de patru zile în Lituania vizând consolidarea relaţiilor bilaterale şi obţinerea de sprijin pentru interesele Israelului în Orientul Mijlociu.

Lituania, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai Israelului din Uniunea Europeană, s-a aflat în spatele invitaţiei premierului Netanyahu la Bruxelles pentru o întâlnire cu miniştrii de externe ai UE, în decembrie anul trecut.

Şeful guvernului lituanian a subliniat că ţara sa susţine ferm poziţia UE privind soluţia a două state în conflictul palestinian, statutul Ierusalimului şi acordul nuclear iranian, însă doreşte un dialog mai direct între europeni şi statul Israel.

"Vrem ca discuţia să aibă loc, pentru că ar ajuta la găsirea de compromisuri în probleme internaţionale complexe", a spus Skvernelis.

Potrivit autorităţilor lituaniene, nicio dată nu a fost stabilită încă pentru o eventuală reuniune a miniştrilor de interne ai UE şi Israel, iar formatul acesteia depinde de reacţia Bruxellesului şi a capitalelor din Europa de Vest, mai critice faţă de Israel şi de ocuparea teritoriului palestinian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel