Ambasadorul Ungariei la București, convocat la MAE după ce un înalt oficial ungar a declarat că România îngrădește folosirea steagului aşa-zisului ţinut secuiesc

Ambasadorul Ungariei la București a fost convocat, în această dimineață, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, la sediul MAE român, pentru a i se comunica poziția părții române.

Ministerul Afacerilor Externe dezaprobă ferm comentariile preşedintelui Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, Zsolt Nemeth, publicate ieri pe pagina de Facebook a acestuia, privind pretinsa îngrădire de către România a dreptului arborării drapelului aşa-zisului ţinut secuiesc.

În context, MAE precizează că ordinea de drept din România consacră dreptul persoanelor aparţinând tuturor celor 20 de minorităţi naţionale de a-şi folosi însemnele specifice în mod privat şi în public.

În privinţa însemnului aşa-numitului ţinut secuiesc, în ţara noastră nu există nicio unitate administrativ-teritorială cu această denumire şi, prin urmare, nici îndreptăţirea la vreun însemn oficial specific.

Partea română reia insistent apelul la reţinere în declaraţiile din spaţiul public şi reafirmă aşteptarea ca oficialii ungari să acţioneze în logica relaţiei strategice dintre cele două state.

 

Ce a declanșat reacția MAE

 

”Steagul secuiesc va flutura pe fațada instituțiilor publice maghiare până când statul român va permite folosirea liberă pe întreg teritoriul României! Haideți, secui! Hai Transilvania!”, a scris Zsolt Nemeth, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Parlamentul Ungariei, pe Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel