Ambasadorul SUA la ONU: Nu ar mai trebui să existe nicio îndoială că Rusia vrea să şteargă Ucraina de pe hartă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a precizat vineri că nu ar mai trebui să existe nicio îndoială că Rusia intenţionează să "dezmembreze Ucraina" și să o şteargă complet de pe hartă, potrivit Reuters.

Astfel, Linda Thomas-Greenfield a declarat, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, că Statele Unite văd semne tot mai clare că Rusia pregăteşte terenul pentru a încerca să anexeze toate regiunile din estul Ucrainei, Doneţk şi Luhansk, precum şi regiunile sudice Herson şi Zaporijjia.

Înaltul oficial american a adăugat că acest lucru ar include instalarea unor "funcţionari ilegitimi prin procură în zonele controlate de Rusia, cu scopul de a organiza referendumuri false sau de a decreta aderarea la Rusia".

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a afirmat anterior că acesta este obiectivul de război al ţării, a adăugat Linda Thomas-Greenfield.

"Vom ajuta cu siguranţă poporul ucrainean să scape de acest regim, care este absolut antipopular şi antiistoric", a precizat Lavrov, sugerând că obiectivele de război ale Moscovei se extind dincolo de regiunea industrială Donbas din estul Ucrainei, care cuprinde Doneţk şi Luhansk.

 

Ruşii fac declaraţii controversate chiar de la tribuna ONU

 

Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a declarat vineri în fața Consiliului de Securitate că "deznazitizarea și demilitarizarea Ucrainei vor fi realizate în totalitate".

El a subliniat că orice amenințări la adresa Rusiei, a regiunii Donbas sau a teritoriilor ucrainene stăpânite de ruși trebuie să fie eliminate.

,,Nu trebuie să mai existe o amenințare nici pentru Donbas, nici pentru Rusia, nici pentru teritoriile ucrainene eliberate, unde, pentru prima dată după mai mulți ani, oamenii pot simți în sfârșit că pot trăi așa cum doresc", a spus Polianski, insinuând că oamenii aflaţi acum în teritoriile ucrainene controlate de Rusia o duc mult mai bine. Oficialul rus a uitat să vorbească şi despre distrugerile pe care armata rusă le face - bombardând în continuu oraşele şi localităţile ucrainene.

Polianski a avertizat, de asemenea, națiunile occidentale care furnizează sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune și rachete sol-sol MLRS că acestea deplasează "linia de securitate provizorie" și mai mult spre vest, "și, astfel, clarifică și mai mult scopurile și obiectivele operațiunii noastre militare speciale".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel