Ambasador maghiar: Reacția Rusiei poate fi uneori foarte dură, astfel că Ungaria va continua să mențină relațiile cu Kremlinul

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 23 martie, în cadrul unui interviu televizat, afișând o atitudine diplomatică onestă și asertivă, ambasadorul Ungariei în Ucraina a reușit să surprindă esența politicii Budapestei față de Rusia.

Situația din Ungaria este complet diferită față de cea din Ucraina, unde există un conflict militar deschis cu Federația Rusă. Situația din Ungaria este, de asemenea, diferită prin aceea că trebuie să percepem Federația Rusă ca pe un factor care ne afectează atât pe noi, cât și alte țări ale UE”, a declarat ambasadorul Ungariei la Kiev, Ijgyarto Istvan, pentru postul ucrainean de televiziune Ternopil „T1”, citat de cotidianul PolitNavigator.

Când Rusia este pusă la colț, ei au impresia că întreaga lume este împotriva lor. Și reacția lor este uneori foarte dură, așa că menținem întotdeauna relații cu Rusia. Dar susținem poziția Ucrainei cu privire la problemele Crimeei și Donbasului. Credem că ocuparea Crimeei este inacceptabilă și lucrăm împreună pentru a găsi un răspuns la problema eliberării acesteia și la problema teritoriilor estice ale Ucrainei. În același timp, pe măsură ce vom rezolva toate aceste probleme, vom continua să comunicăm activ cu Federația Rusă”, a explicat ambasadorul maghiar.

Încercând să explice nevoia Ungariei de a coopera cu Rusia în ceea ce privește aprovizionarea cu vaccinul Sputnik-V, Ijgyarto Istvan a transmis mesajul că “vaccinul nu are pașaport”: „Conducerea maghiară nu este interesată de originea vaccinului. Dacă este eficient și ne protejează, atunci vrem să îl avem în folosul nostru”, a precizat textual ambasadorul.

„Înțelegem că, dacă nu există vaccinare, atunci al treilea val de pandemie COVID va fi teribil. Aproape toate spitalele din Ungaria sunt supraaglomerate. Mulți oameni au nevoie de ventilatoare, mulți oameni au murit. Prin urmare, a refuza cea mai mică posibilitate de vaccinare ar fi o infracțiune împotriva poporului din Ungaria", a mai ținut să sublinieze diplomatul maghiar.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel