Ambasadorul Adrian Zuckerman, interviu despre criza din regiune, relația României cu SUA și provocările la nivel mondial

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Adrian Zuckerman
Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman, ambasador SUA, este invitat luni, 26 iunie 2023, la DC News și Defense Romania. Interviul va fi difuzat la ora 12.00.

Avocat renumit în New York, ambasadorul Adrian Zuckerman s-a născut în România şi a imigrat în Statele Unite ale Americii la vârsta de nouă ani, împreună cu părinţii săi, Emil şi Aura. Diplomatul vorbeşte fluent limba română, fiind un bun cunoscător al realităţii din țara noastră.

„Călătoria mea începe cu oameni care sunt aici doar cu spiritul: iubiţii mei părinţi, Emil şi Aura. Fără curajul, înţelepciunea şi sacrificiul lor, eu nu aş fi fost aici. Amândoi erau adolescenţi la Bucureşti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La fel ca foarte mulţi dintre contemporanii lor, familiile lor au fost dislocate şi proprietăţile confiscate. În pofida tuturor obstacolelor şi în faţa antisemitismului persistent din regimul comunist postbelic, ei au urmat fiecare liceul şi şcoala medicală. Emil a devenit academician senior şi cercetător la Universitatea Bucureşti. El a dobândit aprecierea internaţională pentru cercetările sale despre epilepsie. Aura a efectuat cercetări în domeniul endocrinologiei”, spunea Adrian Zuckerman.

„România s-a debarasat de sinistrul regim comunist în decembrie 1989, cu mai puţin de 30 de ani în urmă, o zi la care mereu am sperat, dar pe care niciodată nu am crezut că voi trăi să o văd'', spunea el, în 2019, remarcând însă că „totuşi, statul democratic român este încă în etapa copilăriei''.

Interviul cu ambasadorul Adrian Zuckerman, difuzat de la ora 12.00:

Adrian Zuckerman, un bun cunoscător al realităţii româneşti, a ocupat funcția de ambasador al SUA în România în perioada decembrie 2019 - februarie 2021

Fusese nominalizat pentru acest post de preşedintele Donald Trump.

Adrian Zuckerman a fost admis în Baroul din New York în 1984, fiind partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP. Anterior, a mai ocupat funcţia de co-coordonator al departamentului de servicii naţionale imobiliare şi pentru companii la Epstein Becker & Green, PC, New York, iar mai înainte a fost coordonator pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a ocupat funcţia de preşedinte al unui juriu de selecţie judiciară al unei instanţe civile şi de arbitraj pentru Consiliul Imobiliar din New York. Are diplomă preuniversitară de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) şi a obţinut diploma în Drept la New York Law School. Este foarte activ în domeniul filantropic şi educaţional.


În 2021, ambasadorul Adrian Zuckerman a primit Ordinul „Steaua României”. La această ceremonie, în prezența lui Klaus Iohannis, diplomatul a declarat:

 

„În 1965, împreună cu familia, am plecat din România în Statele Unite. Aveam 9 ani. La vremea aceea, România se lupta sub tirania comunismului și a corupției – un trecut pe care România nu are voie să îl repete. Deși am crescut în Statele Unite și mă simt onorat să fiu cetățean american, mă simt onorat – și așa voi fi mereu în inima mea – să fiu și român.

România și Statele Unite împărtășesc o legătură specială, o prietenie specială, care leagă națiunile noastre mărețe. (...)

În 1989, România s-a desprins de sub jugul comunist și și-a început călătoria în căutarea libertății și a unui viitor mai bun. Poporul român s-a ridicat și a proclamat că știe că există o cale mai bună. Calea către un viitor mai bun este adesea lungă și anevoioasă, însă nu vom fugi niciodată de greutăți, ci, mai degrabă, vom lucra împreună pentru a le depăși. Căutarea nu a luat sfârșit, dar România a realizat atât de multe deja! Poporul român a ales libertatea și statul de drept în detrimentul rămășitelor moștenite de la nepotismul și corupția comuniste.

Iubesc țara în care m-am născut și am fost binecuvântat să mă pot întoarce să ajut România să își realizeze potențialul măreț. Din prima zi a numirii mele ca Ambasador al Statelor Unite am jurat să fac tot ce îmi stă în putință să consolidez relația bilaterală dintre națiunile noastre mărețe, iar anul trecut am avut realizări extraordinare. (...) România și Statele Unite sunt cei mai buni prieteni – chiar suntem – și vom fi întotdeauna partenerul vostru”.

Interviul cu ambasadorul Adrian Zuckerman va fi difuzat luni, 26 iunie 2023, pe DC News și Defense Romania, de la ora 12.00 - Youtube și Facebook.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel