Ambasadoarea Austriei nu a participat la întâlnirea cu președintele Iohannis deoarece e plecată în vacanță

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială
Președintele Klaus Iohannis, foto: Administrația Prezidențială

Ambasadoarea Austriei la București nu a participat la întâlnirea organizată de președintele Klaus Iohannis cu ambasadorii la București ai statelor membre Uniunii Europene.

Evenimentul în care președintele Klaus Iohannis are întâlniri cu ambasadorii acreditați în România e programat cu câteva luni înainte și are loc anual, de regulă pe final de an.

De la întrevederea de azi dintre președintele României și șefii misiunilor diplomatice la București din statele membre UE a lipsit ambasadoarea Austriei.

Adjunctul șefului de misiune al Ambasadei Austriei la București a confirmat în fața presei că Adelheid Folie, ambasadoarea Austriei, nu a participat la eveniment.

El le-a precizat jurnaliștilor români că ambasadoarea Adelheid Folie se află în vacanță. Întrebat unde e în vacanță, acesta a spus că e în Austria.

Totodată, oficialul ambasadei Austriei la București nu a dorit să comenteze controversatul vot de veto pe care Austria l-a dat în consiliul JAI în cursul săptămânii trecute, în urma căruia Viena a blocat aderarea României la Schengen, în contextul în care țara noastră îndeplinea toate criteriile tehnice.

 

Austria a blocat aderarea României la Schengen, stârnind un val masiv de critici la nivel politic și social

 

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins pe data de 8 decembrie aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei. Astfel, aderarea României a fost blocată doar de Austria.

În cursul zilei de ieri, președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a primit un „NU” nedrept din partea Austriei, dar obiectivul de a adera la spațiul Schengen rămâne unul prioritar pentru România.

„România a primit un NU nemeritat din partea Austriei pentru o chestiune pe care nu noi am cauzat-o. Dar în politică suntem aleși pentru a rezolva problemele națiunii. Acest vot nu mă face să dau înapoi și sunt hotărât să duc lucrurile mai departe până când România devine membră a spațiului Schengen.

Mă voi implica total pentru că integrarea României în spațiul Schengen rămâne obiectiv strategic național și obiectivul meu personal. În decursul acestui an, am avut câteva realizări notabile, am reușit eliminarea MCV, am reușit să convingem Olanda și Suedia să-și schimbe opinia față de România în dosarul Schengen. Așa cum am rezolvat aceste chestiuni, sunt convins că vom găsi soluții și mai departe cu partea austriacă”, a precizat Klaus Iohannis.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel