Ambasada SUA în România: Pactul Ribbentrop-Molotov a dus la suferinţa şi moartea a zeci de milioane de persoane în Europa

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti a publicat un editorial semnat de E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul american în România.

Textul marcheayă 81 de ani de la Pactul Ribbentrop-Molotov, când pe 23 august 1939, Germania nazistă și Uniunea Sovietică, pe atunci aliate, au semnat pactul de neagresiune care prevedea protocoale secrete prin care cele două își împărțeau Europa.

Redăm textul integral al Ambasadei Statelor Unite la București:

„23 august marchează cea de-a 81-a aniversare a Pactului Ribbentrop-Molotov. Acesta a dus la suferinţa şi moartea a zeci de milioane de persoane în Europa. Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului aminteşte de moartea, suferinţa şi chinul pe care fasciştii şi comuniştii l-au provocat în întreaga lume. Peste 100 de milioane de persoane au pierit în întreaga lume ca urmare a acestor ideologii totalitare. Multe ţări europene încă îşi revin din flagelul opresiunii comuniste şi sunt în căutarea unor căi de a se proteja în mod concret de noua influenţă şi de ameninţările maligne. În întreaga lume, expansionismul comunist şi ameninţările la adresa democraţiei sunt mai agresive ca niciodată, chiar şi după ce istoria ne-a oferit o dovadă atât de clară a pericolului pe care îl reprezintă. Este extrem de important să învăţăm din istorie pentru a nu o mai repeta. Trebuie să privim către actorii lumii care încă se agaţă de aceste idei periculoase şi trebuie să avem puterea de a ne opune lor. Trebuie să avem curajul de a apăra libertatea, democraţia şi demnitatea fiecărei fiinţe umane.

Trebuie să onorăm victimele tuturor regimurilor fasciste şi comuniste. Ei sunt eroii care au apărat democraţia, drepturile omului şi statul de drept. Ei au făcut sacrificiul suprem pentru ca alţii să trăiască o viaţă mai bună. Teroarea guvernelor comuniste, fasciste şi totalitare nu îşi are locul în lumea civilizată. Nu ar trebui să mai existe gulaguri, lagăre de concentrare, tabere de reeducare, tabere de muncă forţată şi spitale de psihiatrie pentru cei suficient de curajoşi care apară libertatea. Cu toate acestea, când ne uităm în jur, vedem că acestea încă există.

Nu putem rămâne tăcuţi din nou şi să permitem acestor ideologii complet discreditate să ucidă, să jefuiască şi să fure viitorul şi libertatea a milioane de oameni nevinovaţi şi să submineze democraţiile din Europa şi din întreaga lume. Aceste regimuri au omorât şi au furat după voia lor. Au furat vieţi, statul de drept, dar, în mod insidios, au furat speranţa. Ţările care s-au aflat sub "închisoarea naţiunilor" comuniste au început de curând să îşi recupereze locul de drept în rândul naţiunilor şi încă se luptă cu pagubele cauzate de stăpânirea comunistă.

Este incredibil de dificil să-i inspiri pe cei care au fost bătuţi cu bastonul comunist, fascist sau autoritarist să se ridice din nou. Dar bărbaţii şi femeile care au supravieţuit acestei tiranii fac exact acest lucru. Propaganda goală şi transparentă folosită de totalitari nu-i poate descuraja pe cei care iubesc libertatea în a menţine statul de drept şi demnitatea pentru toate fiinţele umane. Toate democraţiile trebuie să respingă comunismul şi totalitarismul, atât acasă, cât şi peste hotare.

Mulţi vor comemora această zi cu o panglică neagră în amintirea celor nevinovaţi ucişi şi a viitorului furat în numele comunismului şi autoritarismului. Şi eu voi face la fel şi sper că mulţi alţii mi se vor alătura. Poate, totuşi, prin refuzul de a mai permite vreodată acestor ideologii să câştige teren, îi vom onora mai bine pe cei ucişi, pe cei pe care ni-i mai aducem aminte şi pe cei pe care i-am uitat. Să învăţăm din trecut pentru a nu-l mai repeta. Să avem curajul de a spune nu celor care încercă să ne fure drepturile, libertatea şi democraţia. Să facem din ziua de mâine o zi mai bună pentru copii noştri”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel