Ambasadă Israel. SUA, semnal pentru România

Ema Apostu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune
Coreea de Sud şi SUA, decizie privind exerciţiile militare comune

Statele Unite ale Americii au  transmis un prim semnal pentru România, în privința mutării Ambasadei țării noastre la Ierusalim. 

Conform discuțiilor postate pe site-ul Ambasadei Statelor Unite în România, Prim Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia, Elisabeth Millard a subliniat că SUA ar considera binevenită o mutare a ambasadei. Mesajul diplomatic arată că este de așteptat ca și România să facă același lucru. 

Redăm mesajul postat pe site-ul ambasadei SUA în România:

"Prim Adjunct al Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia Elisabeth Millard: Întâi de toate, avem un Parteneriat Strategic foarte bun şi lucrul extraordinar este că putem discuta deschis despre probleme. Între prieteni putem discuta despre domeniile în care lucrurile merg bine şi putem discuta despre domeniile în care este nevoie să facem progrese. Aşa fac prietenii: au un dialog foarte bun. Astăzi am inaugurat noua ambasadă şi doresc să spun că preşedintele Trump a spus foarte clar că această decizie s-a luat conştientizând că aceasta este situaţia din teren şi că ea ar trebui luată fără vreun impact asupra soluţionării definitive, aşadar guvernul SUA face eforturi susţinute de a pregăti un plan de pace în Orientul Mijlociu. În ce priveşte ceea ce vor să facă România şi alte ţări, fiecare ţară trebuie să decidă cum doreşte să procedeze în ce priveşte reprezentanţele de acolo. Am considera binevenită o mutare a ambasadei, dar în acelaşi timp, este o decizie care aparţine strict fiecărei ţări.

Întrebare: Ştiţi că Preşedintele României a spus Guvernului că a încălcat legea declarând că Ambasada României trebuie mutată de la Tel Aviv la Ierusalim. Şi probabil ştiţi că există un mare conflict între preşedinte şi guvern, aşadar puteţi oferi mai multe detalii? V-aţi dori să îşi mute şi România ambasada?

Prim Adjunct al Asistentului Secretarului de Stat pentru Europa şi Eurasia Elisabeth Millard: Întâi de toate, nu cred că prietenul meu, ambasadorul Hans Klemm ar fi foarte bucuros [să comentez] dat fiind că relaţia bilaterală este domeniul său, aşadar, aşa cum am mai precizat, discuţiile mele s-au concentrat asupra aspectelor generale ale relaţiei şi am fost chiar foarte impresionată de multele domenii în care avem o strânsă colaborare; avem potenţial pentru noi domenii. Aşadar, cred că este un subiect care sunt sigură că va fi soluţionat aici, dar revenind, am considera binevenită o decizie de mutare a ambasadei din partea unei ţări, dar în definitiv este o decizie care aparţine fiecărei ţări în parte". 

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel