Se caută o alternativă la podul Crimeei (Foto/Video): Rusia construiește o cale ferată militară pe fondul riscurilor legate de efectuarea unor noi atacuri din partea ucrainenilor

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia a început construcția unei secțiuni a unei noi căi ferate de la Mariupol, pe care intenționează să o folosească pentru a conecta Rostov pe Don cu Crimeea prin teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Zaporojie. Sursa foto: investigator.org.ua.
Rusia a început construcția unei secțiuni a unei noi căi ferate de la Mariupol, pe care intenționează să o folosească pentru a conecta Rostov pe Don cu Crimeea prin teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Zaporojie. Sursa foto: investigator.org.ua.

Există informații potrivit cărora Federația Rusă construiește o cale ferată militară în jurul podului din Crimeea. Materiale video distribuite pe platformele de socializare ar arăta progrese în construirea acestei noi linii de cale ferată. Aceste imagini ar fi fost surprinse de persoane care au trecut cu mașina pe lângă zona de construcție. 

Materialele video arată că Federația Rusă utilizează un sistem feroviar cu material rulant pentru instalarea liniilor de cale ferată, în esență, acestea fiind instalate automat în funcție de cotele stabilite. Înainte de începerea lucrărilor, terenurile din jur au fost nivelate pentru a permite o construcție fără întreruperi a căii ferate. 

Conform surselor rusești, se preconizează că această nouă cale ferată de aprovizionare militară va deservi atât pentru forţele armate ruse care sunt staţionate în Peninsulă Crimeea, cât și pentru alte teritorii ucrainene aflate acum sub ocupaţie rusă, cum ar fi Melitopol și Donețk.

Rusia a început construcția unei secțiuni a unei noi căi ferate de la Mariupol, pe care intenționează să o folosească pentru a conecta Rostov pe Don cu Crimeea prin teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Zaporojie.

Linia pornește de la Rostov pe Don, poziționând orașul ca principal furnizor de resurse militare pentru armata rusă. Linia de cale ferată ajunge în orașul Dzhankoi - centrul districtului Dzhankoi din Crimeea de Nord, care are o populație de aproximativ 35.000 de locuitori. 

 

Rusia a început construirea unei noi căi ferate de la Mariupol la Crimeea

 

Într-adevăr, construcția acestei căii ferate nu este o activitate recentă. Rapoartele anterioare privind lucrările la nouă linie de cale ferată au apărut spre sfârșitul anului trecut.

Planul pare a fi o mișcare de reducere a dependenței de podul din strâmtoarea Kerci că rută de tranzit pentru aprovizionarea militară, mai ales având în vedere confruntarea continuă cu armata ucraineană din ultimele 24 de luni. 

Podul este văzut ca un factor de risc ridicat de către armata rusă. Cu doar câteva zile în urmă, general-locotenentul Kirilo Budanov, șeful Serviciului ucrainean de Informații Militare [GUR], într-o postare pe canalul său Telegram, a îndemnat populația să evite Podul din strâmtoarea Kerci în săptămânile și lunile care vor urma. Acest lucru a provocat o serie de supoziții conform cărora militarii ucraineni ar putea relua atacurile asupra podului. 

În postarea lui Budanov se arată: "Adversarii noștri ar trebui să se pregătească pentru mai multe surprize, iar eu îi sfătuiesc pe oamenii de rând să nu folosească așa-numitul Pod al Crimeei". Mesajul său a fost publicat în contextul împlinirii a zece ani de conflict între Rusia și Ucraina, care a început cu "ocuparea Crimeei ucrainene". 

Generalul Budanov a subliniat că Rusia a înregistrat pierderea unui sfert din numărul total de nave de război care alcătuiesc Flota rusă din Marea Neagră, forțând-o să-și retragă restul de nave din unele porturi și să redirecționeze aviația, deoarece aerodromurile și unitățile militare din Crimeea s-au confruntat în mod persistent cu atacuri din partea ucrainenilor. 

Unii experți observă că lucrările de construcție în curs de desfășurare a noii căi ferate de ocolire se desfășoară relativ nestingherit. Este interesant de observat că, în aceste ultime luni, nu au existat tentative de asalt asupra construcției din partea forțelor armate ucrainene, iar planul continuă nestingherit.

Acest punct este crucial, având în vedere că această cale ferată ar putea fi mai avantajoasă pentru armata rusă decât Podul Crimeei. Cu toate acestea, există speculații potrivit cărora forțele ucrainene ar putea viza calea ferată după punerea sa în funcțiune. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel