Alertă teroristă în Rusia. O gară şi mai multe centre comerciale, evacuate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Gara Kievski şi cel puţin 12 centre comerciale din Moscova au fost evacuate după o serie de apeluri telefonice anonime care avertizau în legătură cu existenţa unor bombe în aceste locuri, informează agenţiile de presă RIA Novosti şi Reuters.

Personalul, călătorii şi cumpărătorii au fost evacuaţi din clădiri, care au fost izolate, iar la faţa locului echipe fac verificări, cu ajutorul chinologilor.

Numărul de centre comerciale evacuate continuă să crească, înainte de aceasta vorbindu-se despre cinci şi apoi şapte magazine evacuate.

Din 11 septembrie anul trecut, în Rusia s-a înregistrat un val de alerte false cu bombă, pe care Kremlinul le-a calificat drept "terorism telefonic". De la acea dată şi până în prezent, aproape 1,4 milioane de persoane au trebuit să fie evacuate în 170 de oraşe din Rusia.

Numai în noiembrie 2017, mii de oameni - peste 20.000 potrivit unor estimări - au fost evacuaţi din centre comerciale, cinematografe, teatre, muzee şi hoteluri din Moscova după primirea unor ameninţări cu bomba care s-au dovedit a fi false.

Ultimul atentat terorist a avut loc pe teritoriul Federaţiei Ruse în urmă cu aproximativ patru săptămâni, mai precis pe 31 octombrie 2018, cânt o persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite într-o explozie, într-o filială regională a serviciilor ruse de securitate FSB, la Arhanghelsk, în nordul ţării.

Persoana decedată a fost un tânăr în vârstă de 17 ani, care s-a dovedit a fi atacatorul, potrivit autorităților ruse, care au calificat incidentul drept „atentat terorist”.

Cu câteva minute înainte de explozie, pe unul dintre chat-urile reţelei sociale Telegram a apărut o postare semnată de Valerian Panov, în care acesta își anunța intenția de a comite un atac terorist împotriva FSB Arhanghelsk.

Motivul atacului terorist, întreprins de tânărul Valerian Panov, ţine de nemulţumirea acestuia faţă de modul în care FSB ( Serviciul Federal de Securitate) aplică legea.

„Tovarăși, acum în clădirea FSB din Arhanghelsk va avea loc un atentat terorist, îmi asum responsabilitatea pentru acesta. Motivele vă sunt foarte clare”, a scris Valerian Panov” pe avatarul căruia apare emblema grupării radicale de stânga RAF („Rote Armee Fraktion„). El a adăugat că FSB „fabrică dosare și torturează oamenii”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel