Alertă la graniță: Trump, pregătit să scoată armata

Sebastian Florea / 25 oct 2018 / 16:12

Donald Trump afirmă că va 'scoate armata' pentru a apăra graniţa, pe măsură ce caravana cu migranţi central-americani se apropie.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că va 'scoate armata' pentru a apăra graniţa SUA, pe măsură ce o caravană cu mii de migranţi central-americani se apropie de frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, relatează Reuters.

'Scot armata pentru această Urgenţă Naţională. Vor fi opriţi!' - a asigurat Trump într-un mesaj pe Twitter. Casa Albă şi Pentagonul nu au comentat deocamdată în legătură cu o eventuală desfăşurare sau o urgenţă naţională, notează Reuters.

Luni, Trump a anunţat că a alertat 'Gărzile de frontieră şi Armata' în legătură cu 'urgenţa naţională' reprezentată de caravana de migranţi, dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a menţionat ulterior că ministerului apărării nu i s-a solicitat ajutor suplimentar.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, Donald Trump a promis că va construi un zid la graniţa sudică, între SUA şi Mexic, dar fondurile pentru ca probabil cea mai celebră promisiune de campanie a preşedintelui republican să fie pusă în practică încă nu s-au materializat. În aprilie a.c., nemulţumit de această lipsă de progres, Trump a ordonat Gărzii naţionale să ajute la securizarea frontierei în patru state din sud-vest, iar în prezent 2100 de membri ai Gărzilor naţionale sunt desfăşuraţi pe linia de graniţă în Texas, New Mexico, Arizona şi California.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy