Alertă la graniță: Trump, pregătit să scoată armata

Sebastian Florea |
Data publicării:

Donald Trump afirmă că va 'scoate armata' pentru a apăra graniţa, pe măsură ce caravana cu migranţi central-americani se apropie.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că va 'scoate armata' pentru a apăra graniţa SUA, pe măsură ce o caravană cu mii de migranţi central-americani se apropie de frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, relatează Reuters.

'Scot armata pentru această Urgenţă Naţională. Vor fi opriţi!' - a asigurat Trump într-un mesaj pe Twitter. Casa Albă şi Pentagonul nu au comentat deocamdată în legătură cu o eventuală desfăşurare sau o urgenţă naţională, notează Reuters.

Luni, Trump a anunţat că a alertat 'Gărzile de frontieră şi Armata' în legătură cu 'urgenţa naţională' reprezentată de caravana de migranţi, dar un purtător de cuvânt al Pentagonului a menţionat ulterior că ministerului apărării nu i s-a solicitat ajutor suplimentar.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, Donald Trump a promis că va construi un zid la graniţa sudică, între SUA şi Mexic, dar fondurile pentru ca probabil cea mai celebră promisiune de campanie a preşedintelui republican să fie pusă în practică încă nu s-au materializat. În aprilie a.c., nemulţumit de această lipsă de progres, Trump a ordonat Gărzii naţionale să ajute la securizarea frontierei în patru state din sud-vest, iar în prezent 2100 de membri ai Gărzilor naţionale sunt desfăşuraţi pe linia de graniţă în Texas, New Mexico, Arizona şi California.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel