Aleksandr Lukaşenko nu are nicio legitimitate de a încheia tratate, atenţionează Svetlana Tihanovskaia

Eduard Pascu |
Data publicării:

Orice viitor tratat internaţional încheiat cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko nu va fi susţinut de un guvern belarus democratic ales, a transmis Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukaşenko la alegerile prezidenţiale din 9 august din partea opoziţiei, potrivit Reuters şi DPA.

'Ţări sau părţi nu pot şi nu ar trebui să se aştepte ca belaruşii şi guvernul lor ales corect şi democratic să susţină tratate încheiate împotriva voinţei lor de un regim nelegitim', a insistat Tihanovskaia într-un discurs video în direct în faţa unui Comitet al Consiliului Europei.

'Lukaşenko nu are nicio legitimitate ca preşedinte al ţării noastre. El nu-i mai reprezintă pe belaruşi', a afirmat ea în acest discurs rostit din Vilnius (Lituania), unde s-a exilat în urma presiunilor regimului de la Minsk, după declanşarea manifestaţiilor în Belarus în semn de protest faţă rezultatul alegerilor prezidenţiale, câştigate oficial de Aleksandr Lukaşenko cu peste 80% din sufragii, transmite Agerpres.

'Nicio organizaţie internaţională nu a recunoscut aceste rezultate false', a declarat Tihanovskaia, adăugând că 'poporul belarus a refuzat desigur să accepte această fraudă'. 'Aceasta înseamnă că Lukaşenko nu are nicio legitimitate în calitate de preşedinte al ţării noastre. El nu mai reprezintă ţara noastră', a subliniat Tihanovskaia.

Ministerul de Externe lituanian şi-a exprimat luni temerea că Lukaşenko ar putea să renunţe la independenţa ţării sale semnând un acord de integrare mai profundă cu Rusia. 

Citește și: Lideră a protestatarilor din Belarus, răpită de persoane neidentificate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel