Alegeri în Rusia: Doar câteva zeci de arestări la mitingul opoziției împotriva lui Putin / Două cocktail-uri Molotov au fost aruncate la Ambasada Rusiei la Chișinău

Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin
Paradă militară în Piața Roșie, cu ocazia zilei de 9 mai. Foto: Kremlin

Opoziţia a anunţat duminică la prânz acţiunea de protest Noon Against Putin. Este vorba de inițiativa regretatului lider al opoziției Alexei Navalny, a cărui implementare a fost încurajată de soția sa Yulia.

OVD-Info raportează că aproximativ 75 de persoane au fost arestate în orașele rusești în urma alegerilor de duminică. Aproximativ jumătate dintre ei au fost arestați la Kazan, dar au fost făcute arestări și la Moscova sau Sankt Petersburg.

Unii dintre cei arestați s-au făcut vinovați că au ascultat apelurile pentru a participa la protestul de la amiază, dar poliția a intervenit și în afara secțiilor de votare.

Scopul protestului ar fi trebuit să fie că oponenții lui Putin vor ajunge la secțiile de votare la prânz și apoi fie vor vota împotriva lui Putin, fie vor vota invalid. 

Parchetul din Moscova a răspuns în prealabil solicitărilor de protest avertizând că este o acțiune neaprobată care ar putea încălca drepturile de vot ale altor alegători și, astfel, există riscul de cinci ani de închisoare.

Echipa lui Navalnîi este mulțumită

Asociații lui Navalnîi au postat imagini de la secțiile de votare din Vladivostok, Novosibirsk, Omsk, Irkutsk și, mai târziu, în mai multe orașe din vest, pe canalul lor de YouTube , arătând că campania împotriva regimului a avut succes.

Cozi lungi s-au format și în jurul prânzului în fața misiunilor diplomatice ruse din Marea Britanie, Franța, Spania și Italia. Văduva lui Navalnîi, Yuliya Navalnîia, s-a alăturat mulțimii de oameni care așteptau în fața ambasadei Rusiei la Berlin. Unii oameni din mulțime au început să aplaude și să-i scandeze numele.

„Evenimentul și-a atins obiectivele. Ea a arătat că există o altă Rusia, că există oameni care se opun lui Putin”, a spus Ivan Zhdanov, unul dintre asociații lui Navalnîi.

 

Două cocktail-uri Molotov au fost aruncate la Ambasada Rusiei la Chișinău

 

La Chișinău a fost reținut un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 54 de ani, care în după-amiaza zilei de 17 martie a aruncat două cocktail-uri Molotov ”în curtea ambasadei ruse din Chişinău", unde se desfășoară votul la alegerile prezidențiale din Rusia.

Potrivit TASS , ”provocatorul” a fost reținut și se află în arestul poliției.

Secretarul de presă al Ambasadei Rusiei, Anatoli Loșakov, a declarat că niciunul dintre angajații misiunii diplomatice sau persoanele care au venit la vot nu au fost răniți. Lucrările secției de votare au fost reluate după o scurtă pauză.

Un corespondent Radio Liberty relatează că bărbatul reținut pentru tentativă de incendiere a strigat în rusă: „Urăsc Rusia”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel