Fostul vicepreședinte al SUA Pence va candida pentru președinția SUA. Numărul mare de candidați republicani lucrează în favoarea nominalizării lui Trump - Analiză Reuters

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite în timpul administrației lui Donald Trump, Mike Pence, a depus luni documente pentru participarea la alegerile prezidențiale din 2024.

Purtătorul de cuvânt al lui Pence, Devin O'Malley, a confirmat că fostul vicepreședinte a depus într-adevăr documente pentru a participa la alegerile de anul viitor.

Se așteaptă ca Pence să-și lanseze campania pentru nominalizarea republicană pe 7 iunie cu un videoclip și un discurs în Iowa, unde va avea loc primul primar republican.

Cunoscut pentru opiniile sale conservatoare, Pence l-a susținut pe Trump de-a lungul mandatului său ca președinte. Însă, după înfrângerea lui Trump la alegerile din 2020, el s-a distanțat de fostul președinte.

Mike Pence, în vârstă de 63 de ani, este un politician cu experiență, care a fost anterior liderul republicanilor în Camera Reprezentanților SUA și a fost ales guvernator al statului Indiana. El este numit una dintre alternativele potențiale la Trump. Totuși, cota de aprobare a lui Trump este de 53%, în timp ce cota de aprobare a lui Pence este de doar 4%.

Până în acest moment, și-au anunțat oficial participarea pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale mai mulți candidați. Cele mai mari șanse le au fostul guvernator al Carolinei de Sud și ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley și guvernatorul Floridei  Ron DeSantis.

Acesta din urmă este cel care are în prezent al doilea rating, după Trump, și este considerat principalul său concurent pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican.

În prezent, este în esență o cursă în doi - Trump domină câmpul în rândul potențialilor votanți primari republicani, cu un sprijin de 49%, iar DeSantis urmează la 19%. 

Un număr mai mare de concurenți la nominalizarea republicană la președinția din 2024 ar putea deschide calea pentru o victorie a lui Donald Trump, în defavoarea lui Ron DeSantis, sunt de părere membrii partidului republican și strategii de partid, scrie Reuters.

Analiștii politici estimează că Trump se poate baza pe un nucleu dur de susținători, care reprezintă cel puțin o treime din alegătorii republicani, pentru a-l ajuta să-și asigure nominalizarea partidului său. Dacă DeSantis are vreo speranță să devină candidatul republican, au spus analiștii politici, el trebuie să încerce să câștige o parte semnificativă a celorlalți aproximativ 70% dintre alegători care sunt în joc.

Varianta Trump - candidat la prezidențiale ar fi una pierzătoare pentru republicani, mai cred analiștii, întrucât fostul președinte este un personaj controversat, ceea ce ar duce la o polarizare ridicată chiar în rândul republicanilor. Votul anti-Trump  i-ar permite actualului președinte Joe Biden să obțină un al doilea mandat

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel