Alegeri SUA | Joe Biden: Vom câştiga aceste alegeri

S.I. Catalin |
Data publicării:

Candidatul democrat Joe Biden s-a arătat vineri seară sigur de victoria sa în alegerile prezidenţiale din SUA, îndemnându-şi compatrioţii 'să se unească', în vreme ce rivalul său Donald Trump l-a avertizat să nu revendice victoria în mod 'ilegitim'.

Întreaga Americă şi, odată cu ea, lumea întreagă, urmăresc de marţi seară procesul lent de numărare a voturilor.

Chiar dacă fostul vicepreşedinte democrat pare pe punctul de a câştiga cursa pentru Casa Albă, niciuna din marile instituţii media din Statele Unite nu a anunţat până acum câştigătorul.

După o zi de suspans în fieful său din Wilmington, în Delaware, de unde era aşteptat un discurs de celebrare a victoriei, Joe Biden nu a rostit în cele din urmă decât o alocuţiune scurtă, în absenţa rezultatelor.

'Dragii mei americani, nu avem încă declararea finală a unei victorii, dar cifrele oferă un tablou clar şi convingător: vom câştiga aceste alegeri', a afirmat Biden, având-o alături pe senatoarea Kamala Harris, propunerea democraţilor pentru postul de vicepreşedinte.

Biden a subliniat avansul pe care l-a luat în ultimele 24 de ore, amintind că a trecut în faţa lui Donald Trump în statele-cheie Pennsylvania şi Georgia, unde numărarea voturilor continuă.

'Suntem pe calea cea bună de a obţine 300 de mari electori', a spus Biden.

Adoptând un ton prezidenţial, el i-a îndemnat pe americani să aibă răbdare, după o campanie foarte agresivă.

'Este timpul să ne unim. Trebuie să depăşim furia', a insistat democratul.

Joe Biden conduce cu o diferenţă de aproape 29.000 de voturi în Pennsylvania, stat care, cu cei 20 de mari electori ai săi, i-ar aduce victoria finală.

În ce-l priveşte, Donald Trump nu a luat cuvântul în public în cursul zilei. Pe Twitter a scris însă că Biden nu ar trebui să revendice victoria în mod 'ilegitim'. 'Şi eu aş putea s-o revendic. Procedurile judiciare nu fac decât să înceapă!', a scris el.

Republicanii îşi propun să strângă cel puţin 60 milioane de dolari pentru acţiunile în instanţele judiciare. Un consilier al lui Trump a descris strategia campaniei judiciare ca haotică şi dezorganizată. Un alt oficial republican, citat de Reuters cu condiţia anonimatului, a spus că are îndoieli că acţiunile în instanţe îi vor aduce victoria lui Trump. 'Cursa s-a încheiat şi singura persoană care nu vede acest lucru este Donald Trump', a afirmat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel