Albania: Protestele împotriva restricțiilor au condus la uciderea unui tânăr și demiterea ministrului de interne

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 10 decembrie, premierul albanez Edi Rama a acceptat demisia ministrului de interne Sander Lleshaj.

Demisia ministrului albanez de interne are loc după ce poliția a ucis, pe 8 decembrie, un tânăr de 25 de ani. Incidentul a fost urmat de manifestații continue de protest atât în capitală, cât și în alte orașe ale Albaniei.

Apelurile la proteste au fost lansate pe reţelele sociale după ce tânărul Klodian Rasha a fost ucis de un poliţist ca urmare a încălcării restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii, introduse în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus.

Mass-media albaneze au relatat că, în timp ce premierul albanez se adresa națiunii, la Tirana a avut loc o nouă demonstrație violentă, unde sute de tineri s-au ciocnit cu forțele speciale de poliție.

Postul albanez de televiziune Oranews a relat în seara zilei că sunt în continuare confruntări fizice între protestatari și efectivele de poliție. Polițiștii utilizează gaze lacrimogene și tunuri de apă, în timp ce protestatarii atacă forțele de ordine cu pietre. De asemenea, postul TV a informat că un grup de manifestanți a pătruns în interiorul clădirii Ministerului Finanțelor, iar un sediu de partid a fost atacat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel