Al doilea detașament "Carpathian Pumas" a plecat în misiune în Mali

Eduard Pascu / 16 apr 2020 / 16:25

Militarii care asigură cea de-a doua rotaţie a misiunii Detaşamentului "Carpathian Pumas" au plecat spre Mali, în vederea participării la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), anunță MApN.

Contingentul, format din aproximativ 120 de persoane, a finalizat etapa de pregătire şi a fost evaluat de Comandamentul Forţelor Întrunite, care a certificat îndeplinirea de către detaşament a standardelor ONU pentru participarea la misiune.

În contextul respectării măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19 şi pentru a preveni posibila contaminare a militarilor din cadrul detaşamentului, aceştia au desfăşurat pregătirea pentru misiune, în perioada martie-aprilie, în Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic din Boboc, cu respectarea măsurilor de izolare instituţionalizată. Astfel, înainte de plecarea în misiune, întreg personalul detaşamentului a executat o perioadă de izolare de 14 zile, fiind testat atât la începerea, cât şi la finalizarea perioadei de izolare. La final, militarii au fost transportaţi pe calea aerului, din Baza Aeriană Boboc, direct în Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, de unde s-au îmbarcat spre Mali.

Primul detaşament român participant la această misiune, care a început la mijlocul lunii octombrie 2019, este compus din aproximativ 120 de persoane (piloţi, personal tehnic şi medical) şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

România sprijină ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detaşamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe şi materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană şi misiuni de observare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy