Airbus Helicopters dezvoltă un sistem de ascundere în momentul coborârii trupelor în rapel

Eduard Pascu / 05 noi 2019 / 13:47

Reprezentanții Airbus Helicopters au declarat că sunt în faza de dezvoltare a unui sistem de ascundere cu un ecran de fum pentru elicopterul său H145M la rapelul soldaților, transmite Jane.

Vorbind la deschiderea "Airbus Defense and Space" (DS) la Donauworth, lângă Munchen, Mark Henning, coordonatorul programului Manager H145M Governmental Business, a declarat că sistemul, care este primul pentru elicoptere, a arătat rezultate foarte bune în cadrul testelor efectuate la sol.

"Dezvoltăm un sistem de ascundere rapidă în zbor, pentru a face <invizibil> elicopterul H145M în faza cea mai periculoasă a misiunii sale: rapelul militarilor de la 20 de metri înălțime. Acest lucru a fost făcut pentru vehicule, dar niciodată pentru elicoptere. Testele au dovedit-o conceptual, iar rezultatele au fost foarte bune", a spus Henning.

Așa cum a menționat Henning, sistemul funcționează echipând elicopterul cu distribuitoare de fum montate lateral sub fuzelaj, care atunci când sunt activate creează „o perdea” de fum în jurul aeronavei. Acest fum ascunde atât semnăturile vizuale cât și cele infraroșii ale elicopterului.

Vezi și: Cisterna aeriană Airbus A400M a efectuat, în zbor, primele teste pentru alimentarea elicopterelor 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy