Aflată în plin proces de modernizare a Armatei, Macedonia de Nord donează tancuri Ucrainei. Skopje deține aproximativ 30 de T-72

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
T-72, Macedonia de Nord. Foto: Ministerul Apărării de la Skopje
T-72, Macedonia de Nord. Foto: Ministerul Apărării de la Skopje

Macedonia de Nord intenţionează să doneze un număr nespecificat de tancuri din era sovietică Ucrainei în contextul în care încearcă să-şi modernizeze propria armată pentru a corespunde standardelor NATO, a anunţat vineri Ministerul Apărării de la Skopje, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că Ucraina va primi tancuri din batalionul de tancuri al Macedoniei de Nord care este în proces de modernizare.

,,Luând în considerare această situaţie şi solicitările Ministerului Apărării ucrainean, guvernul a decis ca o anumită cantitate din aceste capacităţi va fi donată Ucrainei, în conformitate cu necesităţile sale", se mai menţionează în comunicat.

Ministerul nu a precizat numărul de tancuri pe care le va dona, dar a precizat că fac parte din a treia generaţie de tancuri de luptă din anii 1970 şi 1980 care au armură compozită şi sisteme de control al tragerii stabilizate computerizat.

,,Joi, un convoi de tancuri macedonene s-a îndreptat spre Ucraina, a confirmat Ministerul Apărării de la Skopje, precizând că este vorba de tancuri de "generația a treia", aparținând unui batalion care va fi în curând desființat.

Imaginile arată mai multe tancuri acoperite cu prelate, însă Ministerul Apărării de la Skopje nu a precizat câte tancuri se îndreaptă spre Ucraina", a precizat vineri agenția rts.rs.

De precizat că Macedonia de Nord deține aproximativ 30 de tancuri T-72. Tancurile au fost furnizate autorităților de la Skopje de către Rusia în anul 2000.

Macedonia de Nord, fostă republică iugoslavă, este membră NATO şi ţară candidată la aderarea la UE. Ea a donat deja, ca şi alte ţări occidentali, echipament militar Ucrainei după declanşarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel