Aflat în ”vizită de lucru” la fabricile de armament, Kim Jong Un amenință Coreea de Sud cu anihilarea

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ilustrativ. Kim inspectează, împreună cu fiica sa, o fabrică în care se produc elmente pentru sistemele de rachete; ianuarie 2024
Foto ilustrativ. Kim inspectează, împreună cu fiica sa, o fabrică în care se produc elmente pentru sistemele de rachete; ianuarie 2024

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a inspectat activitatea principalelor fabrici militare ale țării și a făcut mai multe declarații de amenințare la adresa Coreei de Sud, în special, a asigurat că, în cazul unei confruntări, ”entitatea numită Coreea de sud” (așa cum se referă regimul de la Phenian la statul vecin) va fi anihilată.

Kim Jong-un ar fi vizitat fabrici militare timp de două zile - pe 8 și 9 ianuarie - și a „exprimat o mare satisfacție” că fabricile „îndeplinesc fără nicio abatere planul de a echipa echipamentele avansate mari și principalele unități de rachete cu ultimele arme”, relatează agenția nord-coreeană de știri KCNA, într-un articol intitulat ”Respectatul tovarăș Kim Jong Un inspectează marile fabrici de muniții”

Fotografiile KCNA cu vizita lui Kim la o fabrică de muniții l-au arătat inspectarea vehiculelor mobile de lansare de rachete cu rază scurtă de acțiune.

Dar, în același timp, liderul RPDC a subliniat că este necesar să „accelerăm continuu și activ creșterea necruțătoare a productivității”, pentru a produce mai multe arme și echipamente militare. 

În discursurile sale, el a caracterizat Republica Coreea drept „cel mai ostil stat la adresa RPDC”, care „de mult timp, de aproximativ 80 de ani, s-a agățat nebunește doar de confruntările rău intenționate pentru a răsturna guvernul și regimul nostru”. 

”Republica Coreea este principalul nostru dușman”, adaugă Kim, care susține că țara sa trebuie să depună eforturi pentru ”a consolida capacitățile militare de autoapărare și descurajarea războiului nuclear”.

În același timp, liderul nord-coreean a amenințat că, în cazul în care țara sa va fi atacată, va utiliza ”puterea copleșitoare” și nu va ezita să anihileze ”Republica Coreea prin mobilizarea tuturor mijloacelor și forțelor aflate la dispoziție”, o aluzie la presupusele capabilități nucleare de care Phenianul se pare că dispune.

Potrivit lui Kim Jong-un, „este necesar să se stabilească munca economică și organizatorică și managementul producției pentru a transforma anul curent într-un an în care vor avea loc schimbări mari în accelerarea pregătirilor țării pentru război”. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel