Afganistan, talibanii, atentat sinucigaş

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Cel puţin cinci persoane, printre care doi poliţişti, au fost ucise sâmbătă într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană produs în provincia afgană centrală Wardak şi revendicat de talibani, transmit AFP şi Reuters, citând surse oficiale.

Explozia a survenit în timp ce un autobuz care transporta poliţişti pătrundea într-o cazarmă la Maidan Shar, capitala provinciei. Doi poliţişti şi trei muncitori au fost ucişi, iar alţi 12 muncitori au fost răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Hekmatullah Durrani. Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, Abdul Rahman Mangal, bilanţul celor ucişi este de şase persoane. Într-un mesaj de revendicare postat pe o reţea socială, Zabiullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor, a anunţat că 'zeci de poliţişti au fost ucişi în explozie'.

Contextul în care s-a petrecut atentatul

Atentatul a avut loc pe fondul unor intense acţiuni diplomatice purtate de SUA pentru a convinge gruparea insurgentă să negocieze încetarea războiului. Într-un gest aparent de destindere, autorităţile pakistaneze l-au eliberat miercuri pe Abdul Ghani Baradar, fost număr doi al talibanilor, care l-a ajutat pe mollahul Omar să fondeze mişcarea. Vineri, aviaţia afgană a bombardat mai multe poziţii ale talibanilor în provincia Kandahar, unde se desfăşoară un scrutin legislativ, amânat cu o săptămână faţă de alegerile din restul ţării. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kandahar a precizat că 56 de talibani au fost ucişi în operaţiune, care a avut loc în urma informaţiilor că talibanii pregăteau să desfăşoare atacuri sâmbătă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel