Afganistan: Sute de mii de refugiați în urma violențelor

Sebastian Florea |
Data publicării:

ONU anunță că peste 200.000 de persoane au fost strămutate din cauza conflictului din Afganistan.

Peste 200.000 de persoane au fost strămutate în Afganistan de la începutul acestui an din cauza violenţelor, a anunţat Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (UNOCHA), relatează miercuri dpa.

În total, 206.615 de persoane au fost strămutate între 1 ianuarie şi 2 septembrie, potrivit unui raport publicat marţi seara de organizaţia ONU. Numărul acestora este mai mare cu cel puţin 44.000 de la ultima informare făcută de dpa în urmă cu o lună în legătură cu situaţia persoanelor strămutate în Afganistan.

Printre aceştia se numără şi peste 30.000 de persoane care au fost temporar strămutate în timpul luptelor din oraşul Ghazni desfăşurate la mijlocul lunii august. Mai mult de 445.000 de persoane au fost strămutate în 2017 din cauza conflictului din Afganistan.

Forţele afgane de securitate sunt desfăşurate în toată ţara luptând atât împotriva talibanilor, cât şi a jihadiştilor Statului Islamic în estul ţării. Cel puţin 13,8% din cele circa 400 de districte din Afganistan sunt în totalitate controlate de talibani, în timp ce 30% sunt disputate, potrivit armatei afgane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel