Afganistan. Ostatecii răpiți de talibani, eliberați

Bogdan Cotiga |
Data publicării:

Talibanii au eliberat 144 dintre pasagerii unor autobuze răpiţi în cursul dimineţii de luni, în provincia Kumduz din nordul Afganistanului, transmite dpa, citând un responsabil local. 

În mâinile talibanilor au mai rămas 21 de pasageri, dintre care 12 sunt suspectaţi că ar fi membri ai forţelor de securitate, iar restul nu au documente de identitate, a declarat şeful poliţiei din Khanabad, Abdul Zahir. Guvernatorul districtului, Hayatullah Amiri, a confirmat eliberarea unor pasageri, precizând că un număr limitat de persoane se mai află în mâinile talibanilor. Deşi Zahir a declarat că pasageri au fost eliberaţi de talibani, purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Nasrat Rahimi, afirmase anterior că 149 de pasageri fuseseră eliberaţi de forţele de securitate, depunându-se eforturi pentru punerea în libertate a celorlalţi 21, cu medierea unor responsabili tribali.

Ce s-a întâmplat de fapt

Pasageri din cele trei autobuze călătoreau, luni dimineaţă, dinspre provincia nordică Takhar spre capitala Kabul, când au fost opriţi şi duşi într-un sat din apropiere, controlat, se pare, de insurgenţi. Potrivit purtătorului de cuvânt taliban Zabihullah Mujahid, gruparea sa primise informaţii că în autovehicule se aflau forţe de securitate. Acesta a precizat că 'un număr de pasageri au fost eliberaţi şi alţii vor fi şi ei puşi în libertate după ce li se va stabili identitatea'. Incidentul a avut loc la o zi după anunţul făcut de preşedintele Ashraf Ghani privind un armistiţiu de trei luni cu talibanii începând de luni, cu condiţia ca aceştia să întrerupă lupta, după un recent val de violenţe în ţară. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel